Κ. Μητσοτάκης: Στόχος να γίνει η Ελλάδα σημείο αναφοράς για την φαρμακευτική βιομηχανία

O πρωθύπουργος βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Boehringer Ingelheim για τη θεμελίωση της νέας πτέρυγας της στο Κορωπί.

Στις εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής εταιρείας Boehringer Ingelheim βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκείμενου να παραστεί στη θεμελίωση της νέας πτέρυγας της εταιρείας στο Κορωπί, η οποία κατά ομολογία του θα είναι μία από τις πιο τεχνολογικά προηγμένες στην Ευρώπη, θα αποτελέσει ένα ακόμα ορόσημο στο επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας στην Ελλάδα

και θα ενισχύσει την θέση της χώρας μας στο χάρτη παραγωγής και διακίνησης φαρμακευτικών προϊόντων παγκοσμίως.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε: «Χαίρομαι γιατί επισκέπτομαι και πάλι αυτό το εργοστάσιο το οποίο παράγει ορισμένα από τα πιο καινοτόμα αντι-διαβητικά σκευάσματα για να διαπιστώσω ακόμα μία φορά την άρτια οργάνωση, να διαπιστώσω και την υψηλή εξειδίκευση και τον επαγγελματισμό των στελεχών. Είναι όλοι αυτοί που δικαιώνουν τη μεγάλη σημασία την οποία αποδίδουμε στην δημιουργία της αξίας μέσα από την καινοτομία. Είναι ένας στόχος τον οποίο ασπαζόμαστε και εμείς ως πολιτεία γιατί έχουμε ως στρατηγικό στόχο να καταστήσουμε την πατρίδα μας σημείο αναφοράς για την φαρμακευτική βιομηχανία. Είναι ένα στόχος φιλόδοξος».

Ο κ. Μητσοτάκης παράλληλα, έδωσε έμφαση στην κυβερνητική πολιτική στο χώρο της Υγείας επισημαίνοντας ότι η Υγεία αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της νέας θητείας της ΝΔ στην κυβέρνηση.

Ανέφερε ενδεικτικά ότι ο προϋπολογισμός για την υγεία φτάνει πια τα 6 δισεκατομμύρια, και -όπως είπε- είναι αυξημένος κατά 50% σε σχέση με το 2019, ενώ οι γιατροί "απολαμβάνουν πια καλύτερων απολαβών και με περαιτέρω ενίσχυση, περαιτέρω στήριξη οικονομική για τις εφημερίες".

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό, πως τα χρήματα τα οποία δαπανώνται για την υγεία δεν πρέπει να χάνονται στους λαβύρινθους της γραφειοκρατίας, και της ανεξέλεγκτης συνταγογράφησης.

«Αντίθετα, μαζί με τους πόρους από τον εξορθολογισμό, έχουμε χρέος να τα κατευθύνουμε στη δημόσια θεραπεία, στην περίθαλψη, στα νέα καινοτόμα φάρμακα, τα οποία εκ των πραγμάτων είναι πιο ακριβά, αλλά μπορούν να είναι και πιο αποτελεσματικά» είπε.

Τόνισε επίσης ότι «ο Υπουργός Υγείας γνωρίζει πολύ καλά τη δέσμευσή μου ότι κάθε ευρώ το οποίο θα εξοικονομηθεί από τον προϋπολογισμό της υγείας, μέσω του εξορθολογισμού τον οποίο προανέφερα, θα παραμείνει στον γενικό προϋπολογισμό της υγείας για τις αυξημένες δαπάνες και επενδύσεις που ξέρουμε πια ότι πρέπει να κάνουμε».

Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι ο κλάδος της φαρμακοβιομηχανίας θα διαδραματίσει τον δικό του ρόλο σε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια με περισσότερες επενδύσεις οι οποίες ενισχύουν την εθνική οικονομία, με νέες θέσεις εργασίας.

Τέλος ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην τεχνητή νοημοσύνη χαρακτηρίζοντάς την επανάσταση: «Είμαστε μπροστά σε μία επανάσταση, την επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης που τα αλλάζει όλα: από τον τρόπο παραγωγής, από τον τρόπο με τον οποίον θα στήσετε το νέο σας εργοστάσιο, μέχρι την ίδια την έρευνα, μέχρι τον τρόπο με τον οποίον θα διεξάγονται οι κλινικές μελέτες» και έθεσε το ερώτημα «αν εμείς στην Ελλάδα μπορούμε οι ίδιοι να παράγουμε τεχνογνωσία και καινοτομία ή απλά αν θα την καταναλώνουμε». Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης στο ερώτημα είπε ότι η χώρα μας ειδικά στο φάρμακο, μπορεί να αναδειχθεί σε κορυφαίο ευρωπαϊκό παίκτη, και να ενισχύσει τη στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης.

Keywords
Αναζητήσεις
k-mitsotakis-stochos-na-ginei-i-ellada-simeio-anaforas-gia-tin-farmakeftiki-viomichania.htm
Τυχαία Θέματα