Ιταλία: Αναμένεται υποβάθμιση των εκτιμήσεων για την ανάπτυξη φέτος στο 3% από το 4,7%

Η Ιταλία αναμένεται να υποβαθμίσει τις προοπτικές ανάπτυξης της για φέτος στο 3% περίπου από τον προηγούμενο στόχο του 4,7%, εν μέσω αύξησης του κόστους ενέργειας και της αναταραχής που συνδέεται με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

"Θα αναθεωρήσουμε τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη, φέτος η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 3% περίπου”, τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών Maria Cecilia Guerra σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό.

Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία στην ευρωζώνη αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,6% το προηγούμενο έτος μετά από τη συρρίκνωση 9% το 2020 που προκλήθηκε

από τα παρατεταμένα lockdowns για τον κορονοϊό.

Ωστόσο, αυτό το έτος δεν ξεκίνησε καλά. Η ιταλική βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 3,4% τον Ιανουάριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, και πρόκειται για την μεγαλύτερη πτώση για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους, ακόμη και πριν από τα προβλήματα που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο πόλεμος έχει επιδεινώσει το ήδη υψηλό ενεργειακό κόστος και έχει προκαλέσει προβλήματα στον εφοδιασμό για τις αγροτικές καλλιέργειας, ωθώντας τον συνασπισμό των κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση, να ασκήσουν πίεση στον πρωθυπουργό Ντράγκι να εγκρίνει ένα επιπλέον πακέτο δανεισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα