Ισραήλ - Παλαιστίνη: Τηλεφωνικές επαφές του Αιγύπτιου ΥΠΕΞ με τους ομολόγους του Γαλλίας και Ιρλανδίας

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι με τους ομολόγους του Γαλλίας και Ιρλανδίας για την ισραηλινο - παλαιστινιακή σύγκρουση.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας συζήτησε με τον Γάλλο ομόλογό του Ζαν Υβ Λε Ντριάν

τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών στην Ιερουσαλήμ, καθώς και τις εξελίξεις που σχετίζονται με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι τόνισε κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Γάλλο ομόλογό του την ανάγκη να τερματιστούν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και η αιματοχυσία με πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός, ώστε να μπορέσουν να ξεκινήσουν και πάλι οι πολιτικές προσπάθειες για την οριστική διευθέτηση του παλαιστινιακού ζητήματος.

Παράλληλα, ο κ. Σούκρι συνομίλησε και με τον Ιρλανδό Υπουργό Εξωτερικών Σάιμον Κόβενι, με τον οποίο συζήτησαν τις εξελίξεις της κρίσης καθώς και τις προσπάθειες που το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επιδιώκει να προωθήσει για τη διατήρηση της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας, δεδομένου του ότι η Ιρλανδία αποτελεί μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΙΣΡΑΗΛΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα