Ηρεμία στα Χρηματιστήρια, αντιδρά η Ευρώπη

Οι ευρωπαϊκές μετοχές άνοιξαν ανοδικά την Τρίτη, ανακάμπτοντας από τη χθεσινή πτώση. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 άνοιξε 0,4% υψηλότερα με όλους τους τομείς σε θετικό έδαφος, εκτός από τις μετοχές υγειονομικής περίθαλψης.  

Μεικτές τάσεις παρουσίασαν οι τιμές των μετοχών στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού το πρωί της Τρίτης μετά τη μεγάλη πτώση της προηγούμενης ημέρας.

Οι τιμές των μετοχών στην Ιαπωνία υποχώρησαν αλλά το Χρηματιστήριο είχε αργία την Δευτέρα. Συνεπώς η υποχώρηση έγινε με μία μέρα καθυστέρηση. Ο δείκτης

Nikkei 225 έκλεισε 2,17% χαμηλότερα στις 29.839,71 μονάδες, καθώς οι μετοχές του ομίλου Softbank Group έπεσαν 4,98%. Ο δείκτης Topix έπεσε 1,7% στις 2.064,55 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος υποχώρησε κατά περισσότερο από 3% τη Δευτέρα λόγω της Evergrande σημείωνε άνοδο 0,17%.

Οι μετοχές του China Evergrande Group υποχώρησαν κατά 0,44%, ενώ ο δείκτης Hang Seng Properties σημείωσε άνοδο 2,08%, ανακάμπτοντας εν μέρει από τις απώλειες της Δευτέρας.

Ο πρόεδρος της εταιρείας Evergrande προσπάθησε να καθησυχάσει τις αγορές, λέγοντας ότι η εταιρεία θα εκπληρώσει τις ευθύνες της απέναντι σε αγοραστές ακινήτων, επενδυτές, εταίρους και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ανέφερε την Τρίτη το Reuters, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στην Αυστραλία, ο δείκτης S & P/ASX 200 προχώρησε 0,35% στις 7.273,80 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης MSCI των μετοχών Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ήταν 0,11% χαμηλότερα.

Οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα και τη Νότια Κορέα είναι κλειστές την Τρίτη λόγω διακοπών.

Ανοδικά κινούνται οι τιμές των μετοχών των αεροπορικών εταιρειών αφού οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ένα σχέδιο για τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για διεθνείς επισκέπτες που είναι εμβολιασμένοι.

Οι μετοχές της Qantas Airways στην Αυστραλία κέρδισαν 2,23%. Στην Ιαπωνία, οι μετοχές της Japan Airlines σημείωσαν άνοδο 4,47%, ενώ η ANA Holdings σημείωσε άνοδο 2,53%.

Η μετοχή της Singapore Airlines στη Σιγκαπούρη κέρδισε 2,71% στις απογευματινές συναλλαγές, ενώ οι μετοχές της Cathay Pacific εισηγμένες στο Χονγκ Κονγκ αυξήθηκαν 2,69%.

Keywords
Τυχαία Θέματα