ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα χιλιάδες e-mail του Φάουτσι για την πανδημία

Περισσότερες από 3.200 σελίδες  e-mail από συνομιλίες του κορυφαίου αμερικανού επιδημιολόγου  Δρ Άντονι Φάουτσι κατά την διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού με μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, πρώην συναδέλφους, παλιούς φίλους, δημοσιογράφους, παραγωγούς, διασημότητες και απλούς πολίτες δημοσίευσε το BuzzFeed.  

H ηλεκτρονική αλληλογραφία αφορά την περίοδο από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2020 και η Washington Post

δημοσίευσε αποσπάσματα από περισσότερες από 860 σελίδες μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020. Το CNN έλαβε επίσης πολλά ηλεκτρονικά μηνύματα από τον Φεβρουάριο.

Εντύπωση, συμφωνα με το CNN αποτελεί η απλότητα των απαντήσεων τοu Φάουτσι. Απαντώντας σε έναν δημοσιογράφο τον Φεβρουάριο, γράφει, «Είμαι πραγματικά κουρασμένος. Δεν κοιμάμαι πολύ αυτές τις μέρες.»

Με την εξάπλωση της πανδημίας δε χρειάστηκε πολύς χρόνος για να έρθουν ερωτήσεις στα εισερχόμενά του, συχνά από ειδησεογραφικούς σταθμούς από όλο τον κόσμο και ραδιοφωνικές εκπομπές που ζητούσαν αρκετά λεπτά από το χρόνο του για συνέντευξη.

Ο Διευθυντής Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας Dr. Ο Francis Collins, αφεντικό του Φάουτσι, επισύναψε μια σύντομη υπενθύμιση στο τέλος του email του στον Φάουτσι: «Κοιμηθειτε και λίγο!»

Σε συνέντευξη με τον Wolf Blitzer του CNN τον Ιούνιο, ο Φάουτσι χαρακτήρισε το έργο ''εξαντλητικό".

«Είμαι χρόνια κουρασμένος, δεν κοιμάμαι πολύ», είπε. «Ενημερώνω συνεχώς, μιλάω, κάνω πράγματα, ελπίζω να βγάζω το σωστό σκοπό έξω».

Μετά από ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της 1ης Μαρτίου από ψυχολόγο που εξέφρασε ανησυχία για το αν λογοκρίθηκε ο Φάουτσι, απάντησε: «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν λογοκρίνομαι».

To μήνυμα από αξιωματούχο του ΠΟΥ

Σύμφωνα με το RT, o Φαούτσι έλαβε επίσης επαίνους από έναν αξιωματούχο του ΠΟΥ με δεσμούς με το Ινστιτούτο ιολογίας της Γουχάν για την απόρριψη θεωριών ότι ο ιός ήταν ανθρωπογενής.

ΗΠΑΠΑΝΔΗΜΙΑΦΑΟΥΤΣΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα