ΙΟΒΕ: Αμετάβλητο το οικονομικό κλίμα τον Απρίλιο λόγω ήπιων μικτών τάσεων

Υποχώρηση για τη βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο.

Tο ΙΟΒΕ, συνεχίζοντας τη συνεργασία με την Πρωτοβουλία «Ελληνική Παραγωγή-Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη», εκπονεί το «Δελτίο Εξελίξεων στη Βιομηχανία», σε αντικατάσταση των «Αποτελεσμάτων Οικονομικής Συγκυρίας στον Τομέα της Βιομηχανίας».

Το «Δελτίο Εξελίξεων στη Βιομηχανία» είναι εμπλουτισμένο με βραχυχρόνιους δείκτες και τάσεις της βιομηχανίας, καθώς και βασικούς επιλεγμένους δείκτες της ευρύτερης ελληνικής και παγκόσμιας

οικονομίας, ώστε να επιτρέπεται η σύγκριση ανάμεσα στα στοιχεία ως προς τη μηνιαία εξέλιξή τους και να παρέχεται μια εικόνα των βασικών τάσεων.

Τα βασικά συμπεράσματα του Δελτίου είνια τα εξής:

Υποχώρηση της ανεργίας τον Μάρτιο (y-o-y), στο 10,5% σε σχέση με ένα έτος πριν.

Αμετάβλητο το οικονομικό κλίμα τον Απρίλιο, λόγω ήπιων μικτών τάσεων. Μικρή βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

• Ήπια εξασθένιση των προσδοκιών στη Βιομηχανία, στις 108,7 μονάδες τον Απρίλιο, από 111,9 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, οριακά χαμηλότερα σε σχέση με ένα έτος πριν (108,9 μον.).

• Υποχώρηση για τη βιομηχανική παραγωγή τον Μάρτιο σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο. Ήπια μείωση 0,6% (y-o-y) στην Ελλάδα, έναντι υποχώρησης 1,0% στην ΕΕ27. Εξασθένιση για την εγχώρια Μεταποίηση 2,2% (y-o-y).

Νέα μείωση των εξαγωγών της Βιομηχανίας, 10,9% τον Φεβρουάριο (y-o-y). Άνοδος για το εμπορικό έλλειμμα στα €3,7 δισεκ., από €3,2 δισεκ. ένα έτος πριν.

Από το Ειδικό Θέμα «Οδικός Χάρτης Μετάβασης της Χημικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα»:

• Η χημική βιομηχανία αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις, όπως κλιματική ουδετερότητα στις παραγωγικές διαδικασίες, κυκλικότητα προϊόντων, παροχή ασφαλών και βιώσιμων χημικών και ψηφιοποίηση.

• Απαιτείται κατάλληλος σχεδιασμός και σημαντικές επενδύσεις που θα οδηγούν στην εξασφάλιση της ανθεκτικότητας και της ανταγωνιστικότητας της χημικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, λαμβάνοντας συγχρόνως υπόψη τις ιδιαιτερότητές της και τις υφιστάμενες στρατηγικές.

Keywords
Αναζητήσεις
iove-ametavlito-to-oikonomiko-klima-ton-aprilio-logo-ipion-mikton-taseon.htm
Τυχαία Θέματα