Ινδία: Η startup που προσφέρει 3ημερη εργασία με το 80% του μισθού

Η έλλειψη ταλέντων στην πληροφορική κάνει τις εταιρείες να προσπαθούν να προσελκύσουν εργαζόμενους, προσφέροντας ακόμη και περισσότερο χρόνο για διακοπές, καθώς ανταγωνίζονται για πτυχιούχους και επαγγελματίες.  

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, μία fintech εταιρεία δοκιμάζει μία πιο δραματική λύση: Την τριήμερη εβδομάδα εργασίας. Η fintech εταιρεία

Slice κάνει προσλήψεις τριήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης με μισθό στο 80% της τρέχουσας αγοράς. Πρόκειται για win-win προσέγγιση που δίνει ελευθερία στους εργαζόμενους να κάνουν και άλλες δραστηριότητες, ενώ έχουν σταθερό μισθό από την εταιρεία, δήλωσε ο ιδρυτής της, Rajan Bajj.

Η Slice ποντάρει ότι η προσέγγισή της θα την κάνει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Η εταιρεία απασχολεί 450 εργαζόμενους και θέλει να προσλάβει 1.000 μηχανικούς και διευθυντές παραγωγής τα επόμενα τρία χρόνια.

H Slice επικεντρώνεται στους νέους της Ινδίας. Έχει δημιουργήσει μια απλή και διαφανή χρηματοπιστωτική πλατφόρμα και διαθέτει πιστωτική κάρτα που την εμπιστεύονται 4 εκατ. πελάτες. Εστιάζει στους millennials, προσφέροντας εξατομίκευση σε συνδυασμό με εξυπηρέτηση έτσι ώστε να δημιουργήσει μακροχρόνια σχέση με τους νέους.

Το καλοκαίρι συγκέντρωσε 20 εκατομμύρια δολάρια σε έναν νέο γύρο χρηματοδότησης. Οι υπάρχοντες επενδυτές Gunosy, Blume Ventures και άλλοι χρηματοδότησαν την εταιρεία που εδρεύει στην πόλη Μπανγκαλόρ της Ινδίας.

Παρόλο που εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδοί σήμερα έχουν τραπεζικό λογαριασμό, μόνο περίπου 30 εκατομμύρια έχουν πιστωτική κάρτα. Οι περισσότεροι άνθρωποι στην αγορά της Νότιας Ασίας δεν είναι επιλέξιμοι για να πάρουν μια πιστωτική κάρτα και ακόμη πολλοί από αυτούς που δεν κάνουν τον κόπο να πάρουν επειδή η εμπειρία της εγγραφής είναι χρονοβόρα.

Η Slice διευκόλυνε χιλιάδες ανθρώπους - ακόμη και εκείνους χωρίς παραδοσιακή εργασία πλήρους απασχόλησης - να πάρουν μια κάρτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα