Η Τσεχία εξετάζει σκληρότερα μέτρα κατά του ιού - Κινδυνεύει το υγειονομικό σύστημα

Η κυβέρνηση της Τσεχίας συνεδριάζει εκτάκτως εκ νέου το απόγευμα για να συζητήσει το ενδεχόμενο να επιβάλλει πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς δεν κατέληξε σε αποφάσεις στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις προειδοποίησε νωρίτερα χθες ότι απαιτείται λήψη πιο αυστηρών για να αποτραπεί ο κίνδυνος «καταστροφής» στα νοσοκομεία, καθώς η χώρα δίνει μάχη με αριθμούς μολύνσεων από τον νέο κορωναϊό και θανάτων που συγκαταλέγονται στους υψηλότερους στον κόσμο κατ’ αναλογία προς τον πληθυσμό. Με τα καταστήματα

που η λειτουργία τους δεν θεωρείται απόλυτα απαραίτητοι, τους χώρους διασκέδασης και τα περισσότερα σχολεία να έχουν κλείσει ήδη, πλέον συζητείται η επιβολή περιορισμών στις μετακινήσεις των πολιτών.

Άλλο μέτρο υπό συζήτηση είναι η απαγόρευση των ταξιδιών σε πολλές χώρες της Αφρικής και της Νότιας Αμερικής για να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης παραλλαγμένων στελεχών του SARS-CoV-2. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας το μέτρο αυτό αναμένεται να ισχύσει από αύριο 26η Φεβρουαρίου ως την 11η Απριλίου, με ορισμένες εξαιρέσεις. Στον υπό κατάρτιση κατάλογο των χωρών όπου θα απαγορεύονται τα ταξίδια περιλαμβάνονται η Μποτσουάνα, η Βραζιλία, η Νότια Αφρική, η Κένυα, το Μαλάουι, η Τανζανία κ.ά..

Keywords
Τυχαία Θέματα