Η Γερμανία στέλνει 1000 αντιαρματικά και 500 πυραύλους Stinger, ακολουθεί η Ολλανδία

...ενώ η η Μόσχα «διευρύνει την επίθεση»

Την παράδοση 1000 αντιαρματικών και 500 πυραύλων Stinger στην Ουκρανία ενέκρινε πριν από λίγο η Καγκελαρία, σε μία κίνηση που δείχνει ότι προχωράει σε πιο ισχυρή στήρθξη πέραν της λεκτικής προς την Ουκρανία που δέχεται την επίθεση της Ρωσίας.

«Η ρωσική επίθεση σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής. Είναι καθήκον μας να κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να στηρίξουμε την Ουκρανία στην άμυνά της εναντίον του στρατού εισβολής του Πούτιν. Γι' αυτό παραδίδουμε 1000 αντιαρματικά και 500

πυραύλους Stinger στους φίλους μας στην Ουκρανία», δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς με ανάρτησή του στο Twitter.

Την ίδια ώρα και η Ολλανδία θα στείλει αντιαρματικά όπλα στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ολλανδικό υπουργείο Άμυνας.

Η ολλανδική κυβέρνηση θα προμηθεύσει 50 αντιαρματικά όπλα Panzerfaust-3 και 400 ρουκέτες, αναφέρει το υπουργείο σε επιστολή του προς το κοινοβούλιο.

Η Ολλανδία εξετάζει επίσης από κοινού με τη Γερμανία την αποστολή ενός συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας Patriot σε ομάδα μάχης του ΝΑΤΟ στη Σλοβακία, προσθέτει.

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα η Ρωσία

Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ ανέφερε πως ο ρωσικός στρατός έλαβε σήμερα τη διαταγή να διευρύνει την επίθεσή του προς όλες τις κατευθύνσεις παρά την αυξανόμενη διεθνή κατακραυγή. Η ρωσική πλευρά ισχυρίζεται ότι το Κίεβο αρνήθηκε τις διαπραγματεύσεις.
«Σήμερα όλες οι μονάδες έλαβαν τη διαταγή να διευρύνουν την επίθεση προς όλες τις κατευθύνσεις, σύμφωνα με το σχέδιο επίθεσης», αναφέρει ο Ιγκόρ Κονασένκοφ.

Ο ίδιος υποστήριξε πως οι φιλορώσοι αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, υποστηριζόμενοι από το ρωσικό στρατό, σημειώνουν «επιτυχίες».
Οι ισχυρισμοί αυτοί δεν μπορούν να επαληθευθούν άμεσα από ανεξάρτητη πηγή.
Κατά την τρίτη ημέρα της εισβολής στην Ουκρανία που διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, μάχες διεξήχθησαν στην πρωτεύουσα Κίεβο και σε άλλες πόλεις αυτής της φιλοδυτικής χώρας της ανατολικής Ευρώπης.
Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι τουλάχιστον 198 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από την αρχή της ρωσικής εισβολής, ενώ πολλαπλασιάζονται οι βομβαρδισμοί του Κιέβου και άλλων πόλεων, όπως το Χάρκιβ (ανατολικά).
Ο Κονασένκοφ επανέλαβε ότι ο ρωσικός στρατός δεν πλήττει κατοικημένες περιοχές, αλλά δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν κατοικίες να έχουν πληγεί από πυρά σε όλη τη χώρα.
Κατηγορώντας τις ουκρανικές αρχές ότι «εμπλέκουν τον άμαχο πληθυσμό» καθώς «μοιράζουν με τρόπο ανεξέλεγκτο» όπλα, ο ρώσος εκπρόσωπος δήλωσε επίσης ότι αυτό «θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ατυχήματα και σε απώλειες».

Keywords
Τυχαία Θέματα