Η ενδυνάμωση της συνεργασίας ΥΠΕΣ με ΟΟΣΑ στο επίκεντρο της συνάντησης Βορίδη - Πρεβελάκη

Συνάντηση με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Γεώργιο Πρεβελάκη είχε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης. Στο επίκεντρο της συζήτησής των δύο ανδρών τέθηκε η ενδυνάμωση της συνεργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών με τον ΟΟΣΑ.

Παράλληλα, συμφωνήθηκε να διερευνηθούν δράσεις σχετικές με την ενίσχυση της διαφάνειας και την αντιμετώπιση της διαφθοράς στη χώρα μας, καθώς και την περαιτέρω υποστήριξη

της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επιπροσθέτως, ο κ. Βορίδης ενημέρωσε τον κ. Πρεβελάκη για το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το Υπουργείο Εσωτερικών και αφορά στη ρύθμιση δραστηριοτήτων άσκησης επιρροής σε μέλη θεσμικών οργάνων της Πολιτείας (lobbying), ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης στη χώρα μας του νέου γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ, Ματίας Κόρμαν.

Τις κατευθυντήριες γραμμές του υπό επεξεργασία σχετικού νομοσχεδίου παρουσίασε πρόσφατα ο υπουργός στη Διάσκεψη του ΟΟΣΑ με θέμα "Το lobbying στον 21ο αιώνα: Διαφάνεια, Ακεραιότητα, Πρόσβαση".

Προανήγγειλε, ειδικότερα, τη σύσταση ενός Εθνικού Μητρώου Διαφάνειας, στο οποίο θα εγγράφονται υποχρεωτικά οι ενδιαφερόμενοι, με την ταυτόχρονη υποβολή από μέρους τους ενός ετήσιου καταστατικού στο οποίο θα περιγράφονται οι ακριβείς δραστηριότητές τους στο θέμα της άσκησης επιρροής.

Keywords
Τυχαία Θέματα