Η ελληνική Βουλή μοίρασε τουρκικές μάσκες κι έγινε θέμα στα μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας

Το θέμα ανέδειξε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη

Ο τουρκικός τύπος υποδέχτηκε με αρνητικά σχόλια αλλά και υπερηφάνια τα όσα συνέβησαν στην ελληνική βουλή όπου μοιράστηκαν τουρκικές μάσκες στους Ελληνες βουλευτές. Από τη μία επιχαίρει τις εξαγωγές των τουρκικών μασκών αλλά από τη άλλη καυτηριάζει το θέμα που ανέδειξε η βουλευτής του ΚΚΕ

Λιάνα Κανέλλη, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η βουλή προμηθεύτηκε μάσκες από την Τουρκία.

Η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη στην έναρξη ομιλίας της το Σάββατο κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής, κατήγγειλε πως οι μάσκες που μοίρασε η Βουλή στους βουλευτές είναι από την Τουρκία. Συγκεκριμένα είπε: «Την έχω την ικανότητα. Όπως έχω και την ικανότητα να μην υποτιμώ και τη νοημοσύνη των άλλων. Είμαι εδώ τόση ώρα και άκουσα να αναφέρετε την Τουρκία. Ξαφνικά απευθυνθήκατε στην Τουρκία. Τι είπε η Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ για την Τουρκία; Οι μάσκες που μας μοιράσατε στη Βουλή τούρκικες είναι. Είναι τούρκικες. Δεν είναι κακό. Τούρκικες είναι. Αλλά μετανάστες από τον Έβρο δεν περνάνε γιατί είναι από την Τουρκία. Οι μάσκες περνάνε. Τα συμφέροντα περνάνε, τα όπλα περνάνε και δώθε και κείθε. Επομένως -και με την ευκαιρία αυτής της συζήτησης- εδώ έχουν χάσει τη σημασία τους οι λέξεις. Είναι οργουελικό, είναι προσχηματικό.»

Είχε προηγηθεί νωρίτερα η ανακοίνωση από το προεδρείο της Βουλής πως στους βουλευτές χορηγούνται νέες μάσκες αυξημένης προστασίας. Έχουν σταλεί στα κόμματα, ενώ σε κάθε βουλευτή αναλογούν 10 μάσκες.

Να σημειωθεί ότι το εμπορικό ισοζύγιο με την Τουρκία είναι ελλειμματικό. Μάλιστα το έλλειμμα αυξήθηκε to 2021, καθώς η υποτίμηση της τουρκικής λίρας έκανε τα προϊόντα της φθηνότερα στον εξωτερικό κόσμο και αυξήθηκαν σημαντικά οι εξαγωγές.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα