Η Toyota εντείνει την διαδικασία εξηλεκτρισμού των οχημάτων της

Ανακοινώσε ότι στοχεύει να πουλήσει 3,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως παγκοσμίως το 2030 αυξάνοντας τον αριθμό των ηλεκτρικών οχημάτων που θα διαθέτει μέχρι τότε σε 30. 

Η Toyota ανακοίνωσε την Τρίτη (14/12) ότι στοχεύει να πουλήσει 3,5 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως παγκοσμίως το 2030, ως μέρος σχεδίου απανθρακοποίησης της κυκλοφορίας των οχημάτων. Την ανακοίνωση έκανε ο ο πρόεδρος της εταιρείας Akio Toyoda σε συνέντευξη τύπου στην Ιαπωνία. Δήλωσε

επίσης ότι η εταιρεία θα αυξήσει τις επενδύσεις της στην ανάπτυξη μπαταριών στα 2 τρισεκατομμύρια ¥ (18 δισεκατομμύρια δολάρια) από 1,5 τρισεκατομμύρια ¥ που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως. Ο στόχος της είναι να κυκλοφορήσει 30 ελεκτρικά μοντέλα (EV) παγκοσμίως έως το 2030.

Με αυτές τις δηλώσεις η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας διπλασιάζει τον αριθμό των νέων μοντέλων ηλεκτρικών οχημάτων από 15 που ήταν ο μέχρι τώρα σχεδιασμός αλλά μέχρι το 2025.

«Η κατάσταση γύρω από την ενέργεια διαφέρει από περιοχή σε περιοχή. Ως εκ τούτου, η Toyota θέλει να ανταποκριθεί στην κατάσταση και τις ανάγκες διαφορετικών χωρών και περιοχών, προσφέροντας διάφορες επιλογές όσον αφορά την ουδετερότητα του άνθρακα», δήλωσε ο Toyoda.

Η εταιρεία είχε προσφάτως ανακοινώσει ότι από τα 8 εκατομμύρια ηλεκτρικά- υβριδικά αυτοκίνητα που σκοπεύει να πουλήσει μέχρι το 2030, τα 2 εκατομμύρια θα είναι ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία και τα υπόλοιπα οχήματα κυψελών καυσίμου.

Για το νέο στόχο των 30 ηλεκτρικών οχημάτων η Toyota θα επενδύσει 4 τρισεκατομμύρια ¥ (35 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2030. Αυτό θα αποτελέσει μέρος μιας συνολικής επένδυσης 8 τρισεκατομμυρίων ¥ σε ηλεκτροκίνητα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων υβριδικών και υδρογονοκίνητων οχημάτων, μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν μόνο ένα μικρό μέρος των πωλήσεων αυτοκινήτων παγκοσμίως, αλλά η αγορά αναπτύσσεται ραγδαία, με τις νέες ταξινομήσεις να αυξάνονται κατά 41% το 2020, παρόλο που η παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων συρρικνώθηκε κατά ένα έκτο εκείνο το έτος.

Τον Νοέμβριο, η Toyota αρνήθηκε να συμμετάσχει σε μια συμφωνία δέσμευσης, που υπέγραψαν έξι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της General Motors και της Ford Motor Co. για σταδιακή κατάργηση των αυτοκινήτων ορυκτών καυσίμων έως το 2040. Υποστήριξε ότι δεν θα ήταν όλα τα μέρη του κόσμου έτοιμα να μεταβούν στα πράσινα αυτοκίνητα μέχρι τότε.

Ωστόσο, η εταιρεία έχει επισπεύσει τις ενέργειές της για περαιτέρω εξηλεκτρισμό των οχημάτων της τους τελευταίους μήνες. Η Toyota υποσχέθηκε πρόσφατα ότι θα είναι έτοιμη να πουλά μόνο αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών στην Ευρώπη έως το 2035, ευθυγραμμιζόμενη με τα μέτρα πράσινης συμφωνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προτάθηκαν νωρίτερα φέτος.

Στις 6 Δεκεμβρίου, η Toyota ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει το πρώτο της εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ στη Βόρεια Καρολίνα. Η παραγωγή στο εργοστάσιο αναμένεται να ξεκινήσει το 2025. Η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι θα δεσμευτεί να χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην εγκατάσταση.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα