Η KPMG ανακοινώνει έσοδα 29,22 δισ. δολαρίων για το 2020

Μετά από μια χρονιά οικονομικών και κοινωνικών αναταράξεων, η KPMG International ανακοίνωσε ετήσια συνολικά έσοδα ύψους 29,22 δισ. δολαρίων για τις εταιρείες της KPMG κατά το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Το 2020 ξεκίνησε με ισχυρή ανάπτυξη, με την αύξηση των ακαθάριστων εσόδων, ωστόσο σημειώθηκε επιβράδυνση κατά το β’ εξάμηνο του έτους. Παρόλα ταύτα οι συνολικές χρεώσιμες ώρες και οι καθαρές πωλήσεις αυξήθηκαν στη διάρκεια

του οικονομικού έτους, καθώς οι εταιρείες συνέχισαν να υποστηρίζουν τους πελάτες στην αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας της νόσου COVID-19. Πιο συγκεκριμένα σημειώθηκε:

Ισχυρή ζήτηση για τις υπηρεσίες Regulatory DrivenTransformation, Κυβερνοασφάλειας καθώς και τις Νομικές ΥπηρεσίεςΗ KPMG ανακοίνωσε την πρόθεσή της να έχει πετύχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα έως το 2030, στο πλαίσιο της συνεχούς εστίασής της στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξηςΟ συνολικός αριθμός εργαζομένων παγκοσμίως αγγίζει τους 227.000 σε 146 χώρες και περιοχέςΗ KPMG ενισχύει την εστίαση της προσοχής της στις Αξίες και τη δημιουργία μια κουλτούρας ένταξης και ποικιλομορφίαςΤα παγκόσμια έσοδα για το 2020 ανήλθαν στα 29,22 δισ. δολάρια, έναντι 29,75 δισ. δολάρια το οικονομικό έτος 2019.

Επιτυγχάνοντας τις στρατηγικές μας προτεραιότητες

Ο Bill Thomas, Global Chairman & CEO της KPMG δηλώνει: «Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για τον παγκόσμιο οργανισμό μας και τον τρόπο με τον οποίο υποστηρίξαμε ο ένας τον άλλον αλλά και τους πελάτες μας κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς γεμάτης αναταράξεις. Η υγεία και η ασφάλεια των ανθρώπων μας βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων μας, ενώ παραμείναμε απόλυτα επικεντρωμένοι στην εκπλήρωση των στόχων και της στρατηγικής μας. Αυτό σημαίνει πρωτίστως την εξασφάλιση αριστείας και τη διατήρηση των υψηλότερων επιπέδων ποιότητας και ακεραιότητας σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων μας. Σημαίνει επίσης επένδυση στο ταλαντούχο δυναμικό μας και στις ψηφιακές δυνατότητες που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξή μας.

Σε αυτό το πλαίσιο των μετασχηματιστικών αλλαγών, συνεχίζουμε τις πολυετείς επενδύσεις ύψους 5 δισ. δολάρια στην τεχνολογία, την καινοτομία και το ανθρώπινο δυναμικό, για την προσφορά ποιότητας και παγκόσμιας συνέπειας σε ό,τι κάνουμε προκειμένου να δημιουργήσουμε ισχυρές λύσεις για τους πελάτες μας. Η πανδημία επιτάχυνε την τάση της ψηφιοποίησης. Αυτό ισχύει για τις επιχειρήσεις των πελατών μας καθώς και για όλες τις ελεγκτικές, φορολογικές, νομικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες μας. Καινοτομούμε και συνεργαζόμαστε στενά με τους στρατηγικούς συμμάχους μας ώστε να βοηθήσουμε τους πελάτες μας στον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε και να υλοποιούμε τις δικές μας ψηφιακές πλατφόρμες».

Ο Νικόλαος Βουνισέας, Senior Partner της KPMG στην Ελλάδα αναφέρει: «Η συγκυρία της πανδημίας ήταν μια τεράστια πρόκληση την οποία διαχειριστήκαμε άμεσα τοποθετώντας την υγεία των ανθρώπων στην καρδιά των αποφάσεων μας. Η χρονιά που πέρασε η KPMG συνέχισε να επενδύει στην τεχνολογία, την καινοτομία και το ανθρώπινο δυναμικό δημιουργώντας το έδαφος για περαιτέρω ανάπτυξη, άρτιες λύσεις στους πελάτες μας και απαράμιλλή ποιότητα. Πιστεύουμε πως με την τεχνογνωσία των ανθρώπων μας και τις στρατηγικές συνέργειες της KPMG θα συνδράμουμε στην ανθεκτικότητα και ευημερία των επιχειρήσεων και της οικονομίας μας».

Η ψηφιοποίηση ενισχύει τη ζήτηση για υπηρεσίες, καθώς ευθυγραμμίζουμε τις δραστηριότητές μας για να στηρίξουμε όλες τις πτυχές του ψηφιακού ταξιδιού. Οι υπηρεσίες διαχείρισης και συμβουλευτικής κινδύνου έχουν σημειώσει αύξηση καθώς οι πελάτες αναζητούν συμβουλές σχετικά με τη δομή μιας ψηφιακά υποστηριζόμενης επιχείρησης. Αξίζει να αναφέρουμε τη σειρά λύσεων Powered Enterprise, που έχει σχεδιαστεί για να μετασχηματίσει υπάρχουσες επιχειρηματικές διαδικασίες ώστε οι εταιρείες να κατακτήσουν το ανώτερο 10% της λειτουργικής τους απόδοσης. Οι υπηρεσίες Κυβερνοασφάλειας συνεχίζουν να συγκεντρώνουν ισχυρή ζήτηση, καθώς η εμπιστοσύνη ανάγεται σε ολοένα πολυτιμότερο αγαθό σε έναν ψηφιακό κόσμο.

Οι παγκόσμιες συμμαχίες της εταιρίας με κορυφαίες εταιρείες όπως οι Alibaba, Amazon Web Services, Google Cloud, IBM, Microsoft, Oracle, Salesforce, SAS, ServiceNow και Workday, είναι κρίσιμες για την επίτευξη των στόχων ανάπτυξης, ενώ τα έσοδα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των συμμαχιών μας συνεχίζουν να σημειώνουν σημαντική αύξηση.

Η τεχνολογία καθιστά το ρυθμιστικό και νομικό περιβάλλον πιο περίπλοκο, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει τη ζήτηση για τις λύσεις Regulatory Driven Transformation, καθώς οι πελάτες επιδιώκουν να αυτοματοποιήσουν τα προγράμματα συμμόρφωσης και να διαχειριστούν καλύτερα τους κινδύνους. Ολοένα αυξανόμενη είναι και η νομική πολυπλοκότητα, οδηγώντας σε αυξημένη ζήτηση για τις Νομικές Υπηρεσίες της KPMG, που κατέγραψαν φέτος 6% αύξηση. Οι επενδύσεις μας για περισσότερες ψηφιακές δυνατότητες και ακόμα πιο βελτιωμένη ποιοτική παροχή των Ελεγκτικών υπηρεσιών, ειδικά μέσω της KPMG Clara, της πλατφόρμας έξυπνου ελέγχου που έχει αναπτυχθεί, συνεχίζουν να ενισχύουν τη ζήτηση για τις Ελεγκτικές υπηρεσίες της εταιρίας.

Ανταπόκριση σε μια χρονιά ραγδαίων αλλαγών

Οι επαγγελματίες της KPMG έχουν εργαστεί στο πλευρό οργανισμών ανά τον κόσμο για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που γεννήθηκαν λόγω της νόσου COVID-19. Έχουμε προσφέρει τεχνογνωσία και πόρους σε πρωτοβουλίες δημόσιας υγείας, τόσο στην πρώτη γραμμή όσο και στις ευρύτερες λειτουργίες, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στην υπέρμετρη ζήτηση που προέκυψε για τα συστήματα υγείας. Συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες παγκοσμίως, που περιλαμβάνουν από τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των τεστ COVID-19 έως την ανάπτυξη και την αξιολόγηση εφαρμογών εντοπισμού και ανίχνευσης.

Ενώ τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα κατακλύζονταν από αιτήματα επιχειρήσεων για επείγουσα κρατική χρηματοδότηση ώστε να γλιτώσουν τη χρεοκοπία στη διάρκεια της πανδημίας, χιλιάδες εργαζόμενοι της KPMG συνέδραμαν με τις δεξιότητές τους στη διαχείριση των προγραμμάτων και την επεξεργασία των αιτήσεων, ώστε τα χρήματα να διανεμηθούν πιο γρήγορα.

Εύστοχη προσέγγιση σε επίπεδο τομέα και κλάδου

Σε όλες τις υπηρεσίες και τους τομείς, οι επαγγελματίες της KPMG συνεισφέρουν τη βαθιά τεχνογνωσία τους σε επίπεδο κλάδου, σε συνδυασμό με τους εξειδικευμένους παγκόσμιους πόρους, βοηθώντας τους πελάτες να αντιμετωπίσουν τις συγκεκριμένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις τους. Τη χρονιά που πέρασε, η εστίαση σε επίπεδο κλάδου οδήγησε σε ανάπτυξη σε τομείς-κλειδιά, όπως: Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, Υποδομές, Κυβέρνηση & Υγεία, και Τεχνολογία, ΜΜΕ & Τηλεπικοινωνίες.

Ο Gary Reader, Global Head of Clients & Markets, σχολιάζει σχετικά: «Η βαθιά γνώση των δραστηριοτήτων των πελατών μας είναι θεμελιώδης για κάθε υπηρεσία που παρέχουν οι εταιρείες μας σε όλον τον κόσμο. Κάθε κλάδος επηρεάζεται διαφορετικά από την πανδημία. Η εξειδικευμένη τεχνογνωσία σε επίπεδο κλάδου των επαγγελματιών της KPMG, επιτυγχάνει μεγαλύτερη αξία και αποδοτικότητα, για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των πελατών καθώς και των πιο μακροπρόθεσμων στρατηγικών προκλήσεών τους».
Keywords
Τυχαία Θέματα