Η Coca Cola Hellas ανάδοχος αποκατάστασης στα καμένα της Βαρυμπόμπης

Η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας όρισε την «COCA COLA Hellas» ανάδοχο αποκατάστασης με σκοπό την εκτέλεση του αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων καμένων εκτάσεων του 2021 στις περιοχές Βαρυμπόμπης – Τατοΐου – Αφιδνών Αττικής».

Η Γενική Διεύθυνση Δασών και Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλονςτος όρισε την εταιρεία «COCA COLA Hellas» ανάδοχο αποκατάστασης καμένων περιοχών της Αττικής και συγκεκριμένα της ανατέθη η εκτέλεση του έργου «Κατασκευή αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών

έργων καμένων εκτάσεων 2021 στις περιοχές Βαρυμπόμπης – Τατοΐου – Αφιδνών Αττικής» - Τμήμα Τατοΐου Α, προϋπολογισμού ύψους 800.000€ (χωρίς ΦΠΑ).

Η εταιρεία είχε εκδηλώση προηγουμένως ενδιαφέρον για την ανάληψη της χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου ενώ είχε εγκριθεί και η σχετική μελέτη.

Σε εκτέλεση της εγκεκριμένης μελέτης και προς ολοκλήρωση της αποκατάστασης συνολικής έκτασης 3.962 στρεμμάτων θα κατασκευαστούν:

Στο τμήμα που υπάρχει καμένος ώριμος ξυλώδης όγκος κορμοφράγματα και κορμοδέματα, ενώ στο τμήμα που παρατηρείται καμένη δασική βλάστηση μικρότερης διαμέτρου, θα κατασκευαστούν κυρίως κλαδοδέματα. Οι όροι εκτέλεσης και επίβλεψης είναι αυτοί που ορίζονται στην ανωτέρω (6) σχετική απόφαση Υφυπουργού Περιβάλλοντος και η τήρησή τους αποτελεί υποχρέωση του αναδόχου της παρούσας πράξης.

Ο ανάδοχος αποκατάστασης υποχρεούται να κοινοποιήσει εγγράφως στη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής τα στοιχεία του επιβλέποντα των εργασιών. Τυχόν παρέκκλιση από τους εν λόγω όρους επιφέρει την αυτοδίκαιη ακύρωση της πράξης. Με την παρούσα πράξη ορισμού αναδόχου αποκατάστασης, δεν θίγονται στο παραμικρό τα εμπράγματα δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου επί της καμένης δασικού χαρακτήρα έκτασης, τα οποία διατηρούνται στο ακέραιο.

Ως καταληκτική προθεσμία ολοκλήρωσης των εργασιών ορίζεται η 26η Φεβρουαρίου 2022.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα