Η Coca Cola HBC παρασύρει τις αγορές

Μεικτές οι τάσεις στην Ευρώπη, αντιδρά ανοδικά ο FTSE στο Λονδίνο. 

Με μεικτές τάσεις άνοιξαν σήμερα Τετάρτη οι αγορές της Ευρώπης. Παρά τη χθεσινή πτώση του Dow Jones (αλλά μα ρυθμό ηπιότερο από την πτώση των άλλων αγορών) ο δείκτης FTSE στο Λονδίνο δείχνει να αντιδρά ανοδικά και στο ξεκίνημα να σημειώνει κέρδη 0,81%. Αντίθετα πτωτικό ήταν το ξεκλίνημα για τον δείκτη Dax στη Φρανγκφούρτη (-0,41%) και για τον CAC (-0.83%) στο Παρίσι.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης των 50 επιλεγμένων μετοχών Stoxx 500 υποχωρεί οριακά 0,10% ενώ ο διευρυμένος δέικτης

των 600 μετοχών, Stoxx 600 υποχωρεί 0,5%.

Οι μετοχές που επηρεάζουν τον δείκτη Stoxx 600 είναι η Coca Cola HBC η οποία είναι εισηγμένη εκτός από το Χρηματιστήριο του Λονδίνου και στο Χρηματιστήριο Αθηνών και υποχωρεί 7,2%, η δανέζικη Royal Unibrew με πτώση 7,24% και η σουηδική Ericsson με απώλειες 10%.

Κέρδη 13% σημειώνει η μετοχή της βρετανικής εταιρείες εξόρυξης Evraz, της σουηδικής SAAB και της επίσης βρετανικής HISCOX.

Τα futures των δεικτών της Wall Street αν και είναι νωρίς δείχνουν θετικό άνοιγμα τηςε τάξης του +0,30%.

Στο Χρηματιστήριο της Αθήνας λίγα λεπτά μετά το ξεκίνημα των συναλλαγών ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,92% λόγω της μεγάλης πτώσης της Coca Cola HBC -8% και των τραπεζών. Ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών υποχωρεί 3%.

Να σημειωθεί ότι η Coca Cola HBC έχει σημαντική έκθεση στις περιοχές της Ρωσίας και της Ουκρανίας, διαθέτοντας παραγωγικές μονάδες και πραγματοποιώντας σημαντικό μέρος των εσόδων της στις αγορές αυτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα