Η Amazon επενδύει στην Ελλάδα - Συνάντηση Μητσοτάκη με στελέχη της

Οι τοπικές ζώνες της Amazon είναι ένας τύπος υποδομής o oποίος συγκεντρώνει διαδικτυακές υπηρεσίες της εταιρείας κοντά σε μεγάλους πληθυσμούς και βιομηχανικά κέντρα.

Πάνω από 30 νέες τοπικές ζώνες σε μεγάλες πόλεις, σε 21 χώρες ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, θα λανσάρει η Amazon Web Services, όπως ανακοίνωσε ο CTO

της Amazon, Βέρνερ Βόγκελς, την Πέμπτη (2/12) στις ΗΠΑ.

Οι νέες 30 τοπικές ζώνες θα κατασκευαστούν, εκτός από την Ελλάδα, σε Αργεντινή, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Καναδά, Χιλή, Κολομβία, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ινδία, Κένυα, Ολλανδία, Νορβηγία, Φιλιππίνες, Πολωνία, Πορτογαλία και Νότια Αφρική.

Οι τοπικές ζώνες της Amazon είναι ένας τύπος υποδομής o oποίος συγκεντρώνει διαδικτυακές υπηρεσίες της εταιρείας (υπολογιστικές και αποθήκευσης σε cloud) κοντά σε μεγάλους πληθυσμούς και βιομηχανικά κέντρα. Οι υποδομές αυτές δίνουν στους πελάτες της τη δυνατότητα να τρέχουν εφαρμογές που απαιτούν αποκρίσεις ακόμα και κάτω από 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Σήμερα λειτουργούν 16 τοπικές ζώνες μόνο στις ΗΠΑ, ενώ θα υπάρξει και επέκτασή τους εκεί.

«Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι θα επεκτείνουμε τις τοπικές ζώνες διεθνώς σε όλο τον κόσμο στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία» δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ο CTO της Amazon, Βέρνερ Βόγκελς. «Και φυσικά θα έχουμε μία και στην πατρίδα μου το Άμστερνταμ», ανέφερε.

Η Amazon Web Services (AWS) είναι η πιο ολοκληρωμένη και ευρέως διαδεδομένη πλατφόρμα cloud στον κόσμο, που προσφέρει περισσότερες από 200 πλήρεις υπηρεσίες από κέντρα δεδομένων παγκοσμίως. Εκατομμύρια πελάτες - συμπεριλαμβανομένων των ταχύτερα αναπτυσσόμενων νεοφυών εταιριών, των μεγαλύτερων επιχειρήσεων και των κορυφαίων κρατικών φορέων - χρησιμοποιούν το AWS για να μειώσουν το κόστος, να γίνουν πιο ευέλικτοι και να καινοτομούν πιο γρήγορα.

Συνάντηση του πρωθυπουργού με στελέχη της Amazon

Μετά τις ανακοινώσεις της Amazon Web Services, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει (3/12) συνάντηση με στελέχη της, στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο τη μεγάλη επένδυση της εταιρείας στη χώρα μας.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι υπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα