Γιώργος Λεβεντάκης, CEO Gruppo Cucine: «Παγώνουμε τις τιμές μας για πέντε μήνες»

Περισσότερη ψηφιοποίηση και επέκταση σε μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα φέρνει το 2022 για την Gruppo Cucine, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Γιώργο Λεβεντάκη. 

Η ιστορία της Gruppo Cucine στην ελληνική αγορά ξεκίνησε 19 χρόνια πριν, όταν ο Κωνσταντίνος Λεβεντάκης, μετά από τρεις δεκαετίες εργασίας ως επαγγελματίας στο χώρο του ξύλου, αποφασίζει να δημιουργήσει τον πρώτο εκθεσιακό χώρο σε ένα μικρό κατάστημα στον Πειραιά, ξεκινώντας μια από τις πιο

μεγαλύτερες, σήμερα, επιχειρήσεις επίπλων κουζίνας.

Στη θέση του CEO της εταιρείας σήμερα, ο γιος του Γιώργος Λεβεντάκης, με σπουδές διοίκησης επιχειρήσεων και marketing συνεχίζει μαζί με τα αδέλφια του το όραμα του πατέρα του Κωνσταντίνου για «διαφορετικά» έπιπλα κουζίνας.

Προχωρώντας ήδη από την αρχή της πανδημίας στον ψηφιακό μετασχηματισμό της εταιρείας, ενίσχυσε ακόμα περισσότερο το σχεδιασμό κουζίνας από απόσταση, ενώ σε πείσμα των ανατιμήσεων σε πρώτες ύλες και ενέργεια, όπως επισημαίνει στο BusinessNews.gr, η επιχείρηση αποφάσισε να κρατήσει σταθερές τις τιμές της για τους επόμενους πέντε μήνες, με στόχο να ενθαρρύνει τους καταναλωτές και να τονώσει την κινητικότητα στην αγορά.

Καταρχάς, θα ήθελα να μου πείτε κάποια πράγματα για εσάς. Αναλάβατε πριν κάποια χρόνια την οικογενειακή επιχείρηση. Πως τη βλέπατε ως παιδί; Ήταν κάτι που το θέλατε εξαρχής ή… το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον;
Τα πρώτα ερεθίσματα τα πήρα τρυπώνοντας στο εργαστήριο του πατέρα μου και εκεί ήταν οπού γεννήθηκε και σε εμένα η θέληση για δημιουργία. Παρατηρώντας τον, κατά τις ώρες δουλειάς του, ήδη από παιδί, άρχισα να κατασκευάζω τα δικά μου παιχνίδια. Αργότερα θέλησα να αναλάβω ενεργό ρόλο στη δημιουργία της εταιρείας, την οποία ξεκινήσαμε με τ’ αδέρφια μου από το πατρικό μας σπίτι. Μετά την απώλεια του πατέρα μας και τα τρία αδέλφια σαν μια αχώριστη ομάδα, συνεχίζουμε το όραμα του για την Gruppo Cucine.

Πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε μια ακόμα ιδιαίτερη χρονιά, με επιπτώσεις στο επιχειρείν. Θα ήθελα να μου κάνετε μια αποτίμηση της υγειονομικής κρίσης στον δικό σας κλάδο, τα έπιπλα κουζίνας.

Η χρονιά που έφυγε αποτέλεσε για όλους μας μια πρόκληση σε πολλούς τομείς. Η εμπορική δραστηριότητα δέχτηκε ένα πλήγμα αφού τα καταστήματα αναγκάστηκαν να παραμείνουν κλειστά για αρκετό καιρό. Εμείς από την πρώτη στιγμή εναρμονιστήκαμε με τα μέτρα και το πλαίσιο στο οποίο έπρεπε να κινηθεί η αγορά. Η υπηρεσία online design την οποία είχαμε εισάγει στον τρόπο λειτουργίας μας, κυρίως για την επαρχία, λειτούργησε άψογα και βοήθησε να κρατήσουμε την επαφή μας με το αγοραστικό κοινό. Θα έλεγα λοιπόν ότι παρά τις δυσκολίες η χρονιά έχει ένα θετικό πρόσημο.

Πως εκτιμάτε ότι τελικά κλείνει το 2021 για εσάς;

Το 2021 που μόλις έφυγε δεν θεωρώ ότι θα έχει διαφορά για μας σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Ήταν μια χρονιά καλή, στην οποία καταφέραμε να εδραιώσουμε την θέση μας και να αναπτύξουμε κι άλλο το δίκτυο μας προσθέτοντας ένα νέο κατάστημα, αλλά και πολλές νέες συνεργασίες που θα φέρουν καινοτόμα προϊόντα στην ελληνική αγορά.

Πως βιώνετε τον ανταγωνισμό, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια, στον κλάδο έχουν μπει μεγάλες αλυσίδες του εξωτερικού που δραστηριοποιούνται γενικά στα έπιπλα, ακόμα και σε αυτά της κουζίνας, παίρνοντας, πιθανόν, μεγάλο κομμάτι της πίτας;

Ο υγιής ανταγωνισμός δεν μας φόβισε ποτέ. Θέλουμε στην αγορά να υπάρχει πληθώρα επιλογών για να μπορεί ο αγοραστής να συγκρίνει. Παράλληλα, αυτό βοηθά και εμάς να γινόμαστε καλύτεροι και να βρίσκουμε καινοτόμες λύσεις που θα μας διαφοροποιούν και θα κάνουν πράξη το μότο μας “design different”.

Όπως όλα δείχνουν το 2022 θα συνεχιστεί το φαινόμενο της ανατίμησης πρώτων υλών και η ενεργειακή κρίση. Εσάς ως Gruppo Cucine σας έχει επηρεάσει; Λόγω αυτής της κατάστασης κάνατε αυξήσεις στα προϊόντα σας ή καταφέρατε να απορροφήσετε τις όποιες ανατιμήσεις;

Οι αλυσιδωτές αυξήσεις των τελευταίων μηνών έχουν δημιουργήσει ένα περίεργο κλίμα στην αγορά. Όλα σχεδόν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες πήραν αύξηση. Εμείς, έχοντας σαν βασικό γνώμονα τον πελάτη, παγώνουμε τις τιμές μας για τους επόμενους πέντε μήνες θέλοντας έτσι να βοηθήσουμε όλους αυτούς που μπήκαν στη διαδικασία απόκτησης νέου σπιτιού ή ανακαίνισης αυτού που ήδη έχουν.

Ήσασταν από τις πρώτες εταιρείες που λανσάρατε το σχεδιασμό κουζίνας από απόσταση. Πόσο βοήθησε αυτό στις πωλήσεις εν μέσω πανδημίας και αν γενικά σκοπεύετε να εξελίξετε κι άλλο αυτό το κομμάτι;

Όπως ανέφερα και προηγουμένως, η υπηρεσία του online design βοήθησε πολύ στην λειτουργία της εταιρείας κατά την περίοδο της κοινωνικής αποστασιοποίησης. Γενικά στη φιλοσοφία μας είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμών πολλών υπηρεσιών μας προς όφελος του πελάτη. Εξάλλου, σύντομα μέσα στη νέα χρονιά θα ανακοινώσουμε και άλλες ψηφιακές λύσεις που θα βοηθήσουν τον ενδιαφερόμενο να λάβει αυτό που θέλει με άνεση και ευκολία.

Γενικά πιστεύετε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι κάτι που σας αφορά ως κλάδο; Και αν ναι ποιά είναι ακόμα αυτά τα τμήματα της εταιρείας που θα θέλατε να μετασχηματίσετε;

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι μια έννοια και μια πρόκληση που μας ιντριγκάρει πολύ. Στα σχέδια μας είναι να μπορέσουμε να ψηφιοποιήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα τμήματα της εταιρείας. Αυτό θα βοηθήσει όχι μόνο από άποψη χρόνου, άλλα θα έχει και οικολογικές προεκτάσεις, μειώνοντας κατά πολύ το όγκο χαρτιού που θα χρησιμοποιούμε. Άλλωστε η επιχείρησή μας έχει καταφέρει να περιορίσει κατά 80% τη χρήση του.

Εντός Ελλάδος σχεδιάζετε καινούρια καταστήματα ή συνεργασίες; Αν ναι που;

Το δίκτυο μας αναπτύσσεται συνεχώς. Πριν από λίγες εβδομάδες ανοίξαμε το νέο μας κατάστημα στην Αγία Παρασκευή, κάνοντας συνολικά έξι τα καταστήματα στην Αττική. Παράλληλα, διαθέτουμε 25 συνεργαζόμενα καταστήματα σε άλλες επαρχιακές πόλεις. Στα πλάνα μας είναι να μεγαλώσουμε κι άλλο και να φτάσουμε σε περισσότερα σημεία στην Ελλάδα.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα