Γενική… επιστράτευση στα κανάλια

Με νέα όπλα και πολεμοφόδια μπαίνουν στη μάχη της επόμενης τηλεοπτικής σεζόν αλλά και του καλοκαιριού τα κανάλια.

Γράφει η Σόνια Χαϊμαντά

Νέες παραγωγές, νέοι κύκλοι επιτυχημένων σειρών, μεταγραφές παρουσιαστών και δημοσιογράφων αλλά και βαθύ lifting του image, όλα επιστρατεύονται για έναν πόλεμο ανταγωνισμού στην ελληνική τηλεόραση με έπαθλο τον ελεύθερο χρόνο των τηλεθεατών. Ήδη το Mega προέβη στην αισθητική αναβάθμιση

της εικόνας του, με νέα σήματα, γραφικά και σλόγκαν το «Mega το καλό». Το λογότυπο του Mega παραμένει ως είχε. Το νέο image είναι πιο minimal, ενώ εντελώς διαφορετικές σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι οι ενδείξεις της οθόνης, όπως τα σήματα καταλληλότητας και τα hashtags των προγραμμάτων. Την ανανεωμένη εικόνα του καναλιού επιμελήθηκε η Διεύθυνση Marketing του Mega με τον Χάρη Γούλιο και Creative Director την Αθηνά Αϊδίνη.

Τα νέα σήματα με τις 3D μεταμορφώσεις του λογότυπου φέρουν την υπογραφή της YetiPictures και του Τόνυ Ζαγοραίου που επιμελήθηκε τη σκηνοθεσία και την παραγωγή των νέων idents του σταθμού, σε συνεργασία με την Cream Rascal που δημιούργησε το νέο πακέτο γραφικών.

Το κανάλι αντεπιτίθεται με την Ελένη Μενεγάκη με την ομάδα της νέας εκπομπής της να ετοιμάζεται. Πολύ ηχηρή μεταγραφή θα αποτελέσει τυχόν μετακόμιση της Αγγελικής Νικολούλη με την εκπομπή «Φως στο τούνελ» στο κανάλι μετά από 9 σεζόν στον Alpha και 26 χρόνια στην τηλεοπτική σκηνή.

Στη «φαρέτρα» του καναλιού έχουν μπει ο Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος ανακοινώθηκε ως μεταγραφικό απόκτημα από τον ΣΚΑΪ («Οκτώ λέξεις») αλλά και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης με πρωταγωνίστρια της νέας του σειράς τη Χάρη Αλεξίου. Στη λίστα του καναλιού φιγουράρουν τα ονόματα των Μιχάλη Ρέππα - Θανάση Παπαθανασίου, Θοδωρή Παπαδουλάκη και του Χάρη Ρώμα.

Στη Συγγρού κάνουν «απόβαση» μετά τη λήξη των συμβολαίων τους η Ελεονώρα Μελέτη από τον Alpha και η Μαρία Μπεκατώρου από τον ΑΝΤ1. Στον ίδιο δρόμο κινείται και η Σίσσυ Χρηστίδου, εγκαταλείποντας το Open. Παράλληλα σε συζητήσεις βρίσκεται το κανάλι με την Κατερίνα Καραβάτου η οποία πιθανότατα μετά από αρκετά χρόνια αποχαιρετά το Star.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι προετοιμασίες της νέας, καθημερινής, δραματικής σειράς «Το Αύριο Μας Ανήκει» που έρχεται το φθινόπωρο, στο νέο πρόγραμμα του καναλιού.

Ο ανταγωνισμός

Στον ΑΝΤ1 είναι πολύ πιθανός ο επαναπατρισμός των «Ράδιο Αρβύλα» στο κανάλι μετά από το διάλειμμα στο Open. Στο κανάλι του Αμαρουσίου αναμένεται η ανακοίνωση των τριών ονομάτων των σεφ που θα στελεχώσουν το νέο ριάλιτι «Game of Chefs» αλλά και ένα ακόμη (ανδρικό) για τις ανάγκες της παρουσίασης ριάλιτι δράσης. Από τον ΑΝΤ1 όπως όλα δείχνουν αποχωρεί ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, με κατεύθυνση μάλλον προς τον Alpha.

Στο «Πρωινό» σίγουροι είναι οι Φαίη Σκορδά, Γιώργος Λιάγκας και Λίτσα Πατέρα.

Στον Alpha δεν έχει κάτσει ακόμη η μπίλια της πρωινής ζώνης που φημολογείται ότι θα καλύψει η Κατερίνα Καινούργιου.

Στο κανάλι παραμένουν η Ναταλία Γερμανού με αλλαγές στο πάνελ, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο Χρήστος Φερεντίνος και η Τατιάνα Στεφανίδου.

Στο Star οι αλλαγές αφορούν σε επίπεδο ενημέρωσης αλλά και στην πρωινή ζώνη. Το δημοσιογραφικό επιτελείο των ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα στη Διεύθυνση και την παρουσίαση, ενισχύεται. Ο Ηλίας Παπανικολάου, αναλαμβάνει τη θέση του Διευθυντή Σύνταξης Ειδήσεων. Ο Ηλίας Γαλαμανώλης τη θέση του Αρχισυντάκτη του Δελτίου Ειδήσεων. Στο κανάλι δεν υπάρχει καμία επιπλέον αλλαγή στα δύο μεγάλα ριάλιτι, ενώ στο «Greece’s Next Top Model» η μοναδική αλλαγή είναι η αποχώρηση της Βίκυς Καγιά από την κριτική επιτροπή προκειμένου να παρουσιάσει το «Dancing with the Stars».

Στο ΣΚΑΙ θεωρείται βέβαιο ότι η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου θα παρουσιάσει το ριάλιτι «Αγρότης μόνος ψάχνει» και ένα ακόμη πρόγραμμα παραγωγής της Acun Medya. Επίσης σίγουρο για τον ΣΚΑϊ είναι το ότι ο Γιώργος Τσαλίκης δεν θα είναι ο παρουσιαστής του «Big Brother».

Το κανάλι αναζητά τους νέους παρουσιαστές του «DOT», καθώς οι Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος μετακόμισαν στην ΕΡΤ για να αναλάβουν την παρουσίαση της μεσημεριανής ζώνης της ΕΡΤ1.

Σταθεροί στο δυναμικό του σταθμού σε συνεργασία με την εταιρεία παραγωγής του Ατζούν Ιλιτζαλί, οι τέσσερις κριτές του «VOICE», ο Γιώργος Λιανός και ο Σάκης Ρουβάς. Η Ιωάννα Μαλέσκου συνεχίζει το «Love it».

Στο Open οι παραγωγές του Νίκου Κοκλώνη δεν θα φιλοξενούνται στο κανάλι, ωστόσο, την είσοδό της στο κανάλι κάνει η Ελένη Τσολάκη.

Η θερινή σεζόν

Το καλοκαίρι τον λόγο έχει η ΕΡΤ με την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων, με ημερομηνία έναρξης 23 Ιουλίου και λήξης 8 Αυγούστου. Αυτό σημαίνει πλήρη αναπροσαρμογή του προγράμματος, ενώ η εκπομπή που επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Καπουτζίδης «Ο δρόμος για το Τόκιο» παρουσιάζεται καθημερινά.

Στον ΑΝΤ1 μέχρι και τις 11 Ιουλίου, οπότε θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός, κυριαρχεί το Euro. Από τις 12 Ιουλίου βγαίνει στον αέρα η εκπομπή «Καλοκαίρι μαζί» με τους Νίκο Ρογκάκο, Παναγιώτη Στάθη, Ηρώ Ράντου, Χρύσα Φώσκολου και Γιώργο Γρηγοριάδη (7-11 το πρωί).

Στον ΣΚΑΪ, τα βλέμματα είναι στραμμένα στο μεγάλο ριάλιτι, το «Survivor», με τον Ημιτελικό και τον Μεγάλο Τελικό να πραγματοποιούνται στο ανοιχτό θέατρο του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι, στις 4 και 5 Ιουλίου αντίστοιχα. Το διάστημα από 9 έως 27 Αυγούστου ο Νίκος Υποφάντης με τη Μαρία Βούσουλα θα παρουσιάζουν το πρωϊνό και στη συνέχεια θα τους διαδεχτούν ο Νίκος Ανδρίτσος. Στην θέση των «Αταίριαστων» θα βρεθούν οι Απόστολος Μαγγηριάδης και Αντώνης Αντζολέτος. Την πρώτη εβδομάδα την εκπομπή θα παρουσιάσουν ο Απόστολος Μαγγηριάδης με την Εύα Περώνα, την δεύτερη ο Απόστολος Μαγγηριάδης με τον Νίκο Αντζολέτο, ενώ την τρίτη θα συνδράμει τον Νίκο Ανδρίτσο ο Γιάννης Καντέλης.

Ο Γιώργος Αυτιάς θα απουσιάσει τρεις εβδομάδες και θα επιστρέψει το Σαββατοκύριακο 21-22 Αυγούστου. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, ενημερωτική εκπομπή θα παρουσιάσουν οι Κωνσταντίνος Δαυλός με την Κορίνα Γεωργίου και για τις δυο υπόλοιπες εβδομάδες η Εύα Περώνα με τον Χρυσόστομο Τσούφη.

Οι ζωντανές ψυχαγωγικές εκπομπές «Happy Day» με τη Σταματίνα Τσιμτσιλή, «T-Live» με τη Τατιάνα Στεφανίδου, «Pop Up» με την Ηλιάνα Παπαγεωργίου ολοκληρώνονται στις 9 Ιουλίου.

Στο Mega από τις 12 Ιουλίου η «Κοινωνία ώρα Mega» θα συνεχιστεί με παρουσιαστές τους Νικήτα Κορωνάκη και Μπάγια Αντωνοπούλου.

Το «Mega Σαββατοκύριακο» θα συνεχίσει με άλλους παρουσιαστές για το καλοκαίρι. Την θέση του Ντίνου Σιωμόπουλου και της Στέλλας Γκαντώνα από τις 24 Ιουλίου θα πάρουν οι Ζήσης Μούσιος, Σωτήρης Μπολάκης και Κατερίνα Νώντα.

Τέλος, στο OPEN στη θέση της Κατερίνας Καινούργιου και του «Ευτυχείτε» θα βρεθεί η Ελένη Τσολάκη με νέο ψυχαγωγικό μαγκαζίνο.

Keywords
επιστρατευση, dancing with the stars, next top model, ελενη μενεγακη, ελεονωρα μελετη, σισσυ χρηστιδου, φαιη σκορδα, λιτσα πατερα, τατιανα στεφανιδου, big brother, ολυμπιακοί αγώνες, νέα, image, mega, creative, φως, alpha, ΑΝΤ1, star, σεφ, game, φερεντινος, top, dancing, stars, σκαι, big, brother, dot, ΕΡΤ, ερτ1, εταιρεία, voice, love, καλοκαιρι, σημαίνει, euro, survivor, θεατρο, happy, pop, στελλα big brother, αλλαγη ωρας, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, eurobank alpha, alpha eurobank, αθηνα, dancing on ice, Καλή Χρονιά, θερινη ωρα, αλλαγη ωρας 2012, ποιος αποχωρησε απο το dancing with the stars 3, ποιος κερδισε στο dancing with the stars 3, αλλαγη ωρας 2013, αποχωρηση survivor, ελενη, ημερομήνια, ηλιανα παπαγεωργιου, νικολουλη, ονοματα, προγραμμα, σεφ, σηματα, σκαι, σλογκαν, τηλεοραση, ωρα, alpha, creative, mega, star, αισθητικη, αλεξιου, βγαινει, εβδομαδες, βρισκεται, γεωργιου, γιωργος λιαγκας, γιωργος αυτιας, διαστημα, διευθυνση, δρομος, δυναμικο, ευα, υπαρχει, εβδομαδα, ερχεται, εταιρεία, ζησης, ζωνη, ιδιο, ηρω, εικονα, ιωαννα, λιαγκας, ληξη, λογο, μενεγακη, μαρια, ναταλια γερμανου, νικο, ομαδα, ουγγαρεζος, παρουσιαση, υπογραφη, σακης ρουβας, σεζον, σιγουρο, συνεχεια, σκηνοθεσια, σκορδα, σονια, τατιανα, τριτη, συγγρου, φθινοπωρο, χρηστος, κωνσταντινος, αυτιας, δημητρης, εκπομπες, euro, image, κωνσταντινα, λιανος, μελετη, πακετο, ρωμα, σημαίνει, σκηνη, σωτηρης, top, θανασης
Τυχαία Θέματα