Εξεταστική για τα Τέμπη: Στην εισαγγελία για ψευδορκία η κατάθεση του CEO της Hellenic Train

Ομόφωνα η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη, μετά απο εισήγηση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βασίλη Κόκκαλη, αποφάσισε τη διαβίβαση της κατάθεσης του CEO της Hellenic Train, Μαουρίτσιο Καποτόρτο, στην Εισαγγελία Εφετών για ψευδορκία.

Η Εξεταστική Επιτροπή για τα Τέμπη αποφάσισε ομόφωνα τη διαβίβαση της κατάθεσης του CEO

της Hellenic Train Μαουρίτσιο Καποτόρτο στην εισαγγελία εφετών για ψευδορκία, μετά από σχετική εισήγηση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Βασίλη Κόκκαλη.

Την διαβίβαση της κατάθεσης συμφώνησαν όλα τα κόμματα καθώς εντόπισαν κενά και σημεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και την αλήθεια. Σύμφωνα με πληροφορίες της Efsyn.gr, ο μάρτυρας απάντησε ψευδώς σε σχέση με την απάλειψη των υποχρεωτικών επενδύσεων της εταιρίας στο δίκτυο και το μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ υπουργείου Μεταφορών και Hellenic Train το 2022.

O εισηγητής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης χαρακτήρισε την κατάθεση του Καμποτόρτο «εξοργιστική, προσβλητική και υποτιμητική για τα θύματα της τραγωδίας και για το ελληνικό κοινοβούλιο» και πρόσθεσε ότι «δεν αισθάνθηκε ποτέ την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη καθώς έχασαν την ζωή του 57 άνθρωποι […] δεν ζήτησε συγνώμη ούτε στην αρχή ούτε στην διάρκεια που του επισήμαναν την ευθύνη της εταιρείας του και ήρθε εδώ για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Δεν απάντησε σε καμία ερώτηση και απέδωσε το ατύχημα μόνο στον σταθμάρχη. Η κατάθεση ήταν μια εξοργιστική άρνηση των ευθυνών της Hellenic Train», σημείωσε ο Λ. Τσαβδαρίδης.

Ο Βασίλης Κόκκαλης από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι η κατάθεση του μάρτυρα ελέγχεται και ζήτησε να διαβιβαστεί στον εισαγγελέα Εφετών για το ενδεχόμενο τέλεσης του αδικήματος ψευδορκίας.

Keywords
Αναζητήσεις
exetastiki-gia-ta-tebi-stin-eisangelia-gia-psevdorkia-i-katathesi-tou-ceo-tis-hellenic-train.htm
Τυχαία Θέματα