Ευρωαγορές: Στο "κόκκινο" το κλείσιμο της Πέμπτης (10/3)

Οι αγορές έχουν εναρμονιστεί στενά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς η εισβολή της Ρωσίας συνεχίζεται.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές έκλεισαν με πτώση την Πέμπτη (10/3), εν μέσω μιας ευμετάβλητης εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις διακυμάνσεις στις τιμές των εμπορευμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωσε πτώση έως 1,8% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να υποχωρούν 4,8% για να οδηγήσουν σε απώλειες καθώς σχεδόν όλοι οι κλάδοι και τα μεγάλα χρηματιστήρια έπεσαν στο κόκκινο.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

επέλεξε να διατηρήσει σταθερά τα επιτόκια, παραμένοντας επιφυλακτική καθώς αξιολογεί τις οικονομικές επιπτώσεις από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ωστόσο, ανακοίνωσε ότι θα τερματίσει τις αγορές περιουσιακών στοιχείων γρηγορότερα από ό,τι είχε προγραμματιστεί, προτού προσθέσει ότι είναι έτοιμη να επανεξετάσει αυτήν την απόφαση εάν αλλάξει η προοπτική.

Οι αγορές έχουν εναρμονιστεί στενά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς η εισβολή της Ρωσίας συνεχίζεται. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωσε πτώση 1,69% στις 427,12 μονάδες. Στους επιμέρους δείκτες, ο DAX στην Φρανκφούρτη κατέγραψε απώλειες 2,93% στις 13.442 μονάδες, αφού την Τετάρτη έκλεισε με κέρδη που άγγιξαν το 8%. Παρόμοια εικόνα και για τον γαλλικό CAC 40, ο οποίος υποχώρησε κατά 2,83% στις 6.207 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 έχασε 1,27% και βρίσκεται στα επίπεδα των 7.099 μονάδων.

Στην περιφέρεια της Ευρωζώνης, ο ιταλικός FTSE MIB σημείωσε απώλειες 4,20% στις 22.886 μονάδες, ενώ ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 υποχώρησε στις 8.069 μονάδες, με πτώση 1,15%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Hugo Boss ανέφερε κέρδη πριν από το καμπανάκι την Πέμπτη, ενώ η Credit Suisse δημοσίευσε την ετήσια έκθεσή της και η Deutsche Bank παρουσίασε το Investor Deep Dive της.

Στην κορυφή του Stoxx 600, η ​​γερμανική εταιρεία χημικών K+S σημείωσε άλμα άνω του 10% αφού ανέφερε άνοδο των κερδών του τέταρτου τριμήνου και υπερέβη τις προβλέψεις για μέρισμα και ελεύθερες ταμειακές ροές.

Στο κάτω μέρος του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, η βρετανική εταιρεία κατασκευής κατοικιών Persimmon υποχώρησε 9%.

Keywords
Τυχαία Θέματα