Ευρωαγορές: Με κέρδη το κλείσιμο της Τρίτης (22/3) - Άνοδος των τραπεζών 2,5%

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,9%.

Ανοδικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές την Τρίτη (22/3), και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν βρίσκονται με το "βλέμμα" στον πόλεμο στην Ουκρανία και τις οικονομικές εξελίξεις στις ΗΠΑ. Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης την υποπαραλλαγή omicron καθώς εξαπλώνεται σε όλη την Ευρώπη, αλλά στην Κίνα που βρίσκεται αντιμετώπη με νέα πανδημία από το 2020.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με άνοδο 0,9%, με τις τράπεζες

να προσθέτουν 2,5% και να οδηγούν τα κέρδη, καθώς οι περισσότεροι τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια τερμάτισαν σε θετικό έδαφος.

Στη Γερμανία ο DAX έκλεισε στο +1,02%, στη Γαλλία ο CAC 40 ενισχύθηκε 1,17%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 κέρδισε 0,46%. Στην περιφέρεια, ο FTSE MIB στο Μιλάνο σημείωσε άνοδο 0,98%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε κέρδη 1,17%.

Όσον αφορά την κίνηση της τιμής των μεμονωμένων μετοχών, η γερμανική εταιρεία κατασκευαστικού λογισμικού Nemetschek έκανε άλμα 10% για να ηγηθεί του ευρωπαϊκού δείκτη blue chip, αφού δημοσίευσε ισχυρά κέρδη για ολόκληρο το έτος και πολλά υποσχόμενη μελλοντική καθοδήγηση.

Στο κάτω μέρος του Stoxx 600, ο βρετανικός λιανοπωλητής οικιακών βελτιώσεων Kingfisher υποχώρησε πάνω από 6%, παρά το γεγονός ότι ανέφερε ετήσια κέρδη ρεκόρ. Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Oxford Nanopore Technologies σημείωσε πτώση 4% μετά την ολοκλήρωση της καθαρής απώλειας ολόκληρου του έτους.

Οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν την κατάσταση στην Ουκρανία καθώς οι συνεχιζόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου δεν σημειώνουν πρόοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα