Ευάγγελος Μυτιληναίος: Η μετάβαση σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας θα είναι διαρκείας και θα κοστίσει ακριβά

Επανέλαβε ότι όμιλος Μυτιληναίος το 2022 θα διπλασιάσει τα μεγέθη του 2019. 

Η μετάβαση σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας θα είναι διαρκείας και θα κοστίσει ακριβά, επαναλαμβάνει με μία ακόμα συνέντευξη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MYTILINEOS, Ευάγγελος Μυτιληναίος, στην ελληνική έκδοση του "Forbes". Ο κ. Μυτιληναίος ασκεί κριτική στην Ε.Ε., η οποία, όπως λέει βιάστηκε και προσεγγίσει το θέμα της ενεργειακής μετάβασης με άναρχο τρόπο και χωρίς σχέδιο. Ταυτόχρονα, επισημαίνει ότι δεν έχει αποκαλυφθεί η αλήθεια στους πολίτες σε σχέση το υπερφιλόδοξο πλάνο μείωσης των

εκπομπών ρύπων στην Ευρώπη.

«Για να προχωρήσουμε μπροστά υπεύθυνα και συνειδητά, πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι η μετάβαση σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας θα είναι διαρκείας και θα κοστίσει ακριβά. Οι πολιτικοί −θεσμικά και παραδοσιακά− έχουν την ευθύνη αυτής της ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Δυστυχώς ή ευτυχώς, δεν αρκεί να λέμε ότι κοιτάζουμε μπροστά, πρέπει να έχουμε σπείρει πρώτα το έδαφος στο οποίο σκοπεύουμε να πορευθούμε. Σε αντίθετη περίπτωση, δεν διακυβεύεται μόνο η ίδια η μετάβαση, αλλά και η ευημερία των Ευρωπαίων πολιτών και η ανάπτυξη της οικονομίας», αναφέρει ο κ. Μυτιληναίος.

Ως προς τη γεωπολιτική διάσταση της κρίσης, ο ίδιος εκτιμά ότι θα απαιτηθεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να μειωθεί η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία.

Στο μέτωπο της οικονομίας, σημειώνει ότι η νέα μετάλλαξη Όμικρον βάζει φρένο και απειλεί τις θετικές προοπτικές, ωστόσο δηλώνει αισιόδοξος ότι το 2022 θα είναι μια καλύτερη χρονιά.

Τέλος, για τον όμιλο στον οποίο είναι επικεφαλής, επιβεβαιώνει παλαιότερη πρόβλεψη ότι εάν δεν υπάρχει κάποια συνταρακτική εξέλιξη, θα διπλασιάσει τα μεγέθη της το 2022 σε σχέση με το 2019. Όπως αναφέρει «η πρόβλεψη αυτή μπορεί να ακούγεται μεγαλεπήβολη, αλλά στηρίζεται σε συγκεκριμένα δεδομένα για την εταιρεία. Φέτος βρισκόμαστε εν μέσω ενός τεράστιου επενδυτικού προγράμματος, από τα μεγαλύτερα στη χώρα, και στηριζόμαστε στην καινοτομία για τις δραστηριότητές μας. Σε συνδυασμό με την πορεία των commodities και την παρακολούθηση του κόστους, η MYTILINEOS τον επόμενο χρόνο θα "αλλάξει κατηγορία". Το 2022 θα τεθεί σε λειτουργία η υπερσύγχρονη και εξαιρετικά αποδοτική νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής 826 MW με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT), η οποία θα μπορεί να τροφοδοτεί και το εργοστάσιο του Αλουμινίου και θα στηρίξει την εθνική ενεργειακή μετάβαση και επάρκεια.»

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα