Ευάγγελος Αποστολάκης: Εκτός από προτεινόμενος υπουργός και μέλος Δ.Σ. εταιρείας ομίλου Βαρδινογιάννη

Ο ναύαρχος εν αποστρατεία για τον οποίο έγινε μεγάλος ντόρος στον πρόσφατο ανασχηματισμό είναι μέλος διοικητικού συμβουλίου στην εταιρεία Coral.  

Μεγάλος ντόρος έγινε γύρω από το πρόσωπο του ε.α. ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη στον πρόσφατο ανασχηματισμό, καθώς ο πρώην στρατιωτικός ο οποίος πρωτο-υπουργοποιήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τον Αλέξη Τσίπρα επιλέχτηκε

και από τον σημερινό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τη θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Ως γνωστόν, η επιλογή δεν είχε αίσιο τέλος μετά την παρέμβαση και τα όσα του «έσυρε» περί αποστασίας ο Τσίπρας.

Εκείνο που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι ο Ευάγγελος Αποστολάκης έχει οριστεί από την οικογένεια Βαρδινογιάννη μέλος της εταιρείας Coral A.E., η οποία είναι θυγατρική της Motoroil και δραστηριοποιείται στην εμπορία υγρών καυσίμων και φυσικού αερίου ενώ διαθέτει και περίπου 760 πρατήρια με το εμπορικό σήμα Shell. Ορίστηκε μάλιστα σχετικά πρόσφατα τον περασμένο Ιούνιο και οι αρμοδιότητές του είναι μη εκτελεστικές.
Πρόεδρος της Coral Α.Ε. είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης του Βαρδή και της Μαριάνας.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι ο Βαρδής Βαρδινογιάννης λόγω της παλιάς και μακράς σχέσης του με το Πολεμικό Ναυτικό κατά καιρούς ορίζει στα διοικητικά συμβούλια εταιρειών του ομίλου του ε.α. στρατιωτικούς του Π.Ν., όπως ενδεικτικά αναφέρεται και η περίπτωση του Γ. Θεοδωρουλάκη, ο οποίος διετέλεσε αρχηγός Στόλου την περίοδο 1999-2001.

Τώρα, συνειρμούς σχετικά με τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους πολιτικούς μπορεί ο κάθε ένας να φανταστεί ότι θέλει.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα