Ερντογάν: Σε 6 χρόνια η ολοκλήρωση του Kanal Istanbul - Θα έχει δύο αλεξίσεισμες περιοχές στις πλευρές του

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ορκίστηκε να ολοκληρώσει το Kanal Istanbul, αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων σε έξι χρόνια, το οποίο είπε ότι θα δημιουργήσει δύο νέες αλεξίσεισμες περιοχές κατοίκησης στις δύο όχθες του καναλιού, καταγγέλλοντας την εκστρατεία της αντιπολίτευσης κατά του έργου.

"Θα ξεκινήσουμε γρήγορα τις ανασκαφές. Στόχος μας είναι να το ολοκληρώσουμε σε έξι χρόνια", δήλωσε ο Ερντογάν στους βουλευτές του, κατά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κόμματος Δικαιοσύνης

και Ανάπτυξης (ΑΚΡ).

Ο Ερντογάν, ο οποίος έβαλε τα θεμέλια της πρώτης γέφυρας του έργου σε τελετή στην Κωνσταντινούπολη το Σαββατοκύριακο, απάντησε στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για αυτό. Οι ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) και του Καλού Κόμματος (İYİ Parti), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και Μεράλ Ακσενέρ αντίστοιχα, δεσμεύτηκαν στους πιστωτές και τους επιχειρηματίες που θέλουν να λάβουν μέρος στο έργο ότι δεν θα πραγματοποιήσουν τις πληρωμές εάν έρθουν στην εξουσία.

"Είναι τόσο ανισόρροποι που απειλούν τώρα τις χώρες από τις οποίες θέλουμε να δελεάσουμε επενδύσεις σαν να μην αρκούν οι απειλές για επιχειρηματίες και τραπεζίτες. Δεν θα πληρώσουμε τα χρήματά σας αν δώσετε, λένε. Δεν έχουν ιδέα τι είναι ένα κράτος και πώς να το διαχειριστούν", δήλωσε ο Ερντογάν. Δεν έχουν καν πληροφορίες για τον διεθνή μηχανισμό διαιτησίας, είπε.

Ο Ερντογάν υπενθύμισε ότι το Kanal Istanbul θα αυξήσει την ασφάλεια του Βοσπόρου καθώς η ναυτική κίνηση μέσω των στενών έχει αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου. Δύο χώροι κατοικιών για 500.000 άτομα η καθεμία θα χτιστούν στις δύο όχθες του καναλιού ως μέρος των προσπαθειών αστικού μετασχηματισμού ενάντια σε έναν μεγάλο σεισμό, δήλωσε ο πρόεδρος.

"Είναι ειρωνικό ότι όσοι δεν έχουν εκπληρώσει την ευθύνη τους απέναντι στην Κωνσταντινούπολη επιτίθενται στο Kanal Istanbul. Υποστηρίζουν ότι το έργο δεν έχει συζητηθεί επαρκώς. Έχουμε αποκαλύψει αυτό το έργο πριν από 12 χρόνια και το συζητάμε από τότε", είπε.

Οι εκλογές θα διεξαχθούν εγκαίρως

Σε άλλα σχόλια, ο Ερντογάν επανέλαβε ότι οι προεδρικές και κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2023 όπως είχε προγραμματιστεί και ότι δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές. "Ο Ιούνιος 2023 είναι για τις εκλογές. Αυτή είναι η κοινή μας απόφαση ως Λαϊκή Συμμαχία", είπε, αναφερόμενος στον κύριο σύμμαχό του, το Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος (MHP), του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Keywords
Τυχαία Θέματα