Έρευνα: Τι αγόρασαν οι Έλληνες από τα σουπερμάρκετ κατά την διάρκεια της πανδημίας

Περισσότεροι από 1 στους 3 Έλληνες καταναλωτές φαίνεται να έχουν αυξήσει την αγορά φρέσκων φρούτων &λαχανικών καθώς και προϊόντων καθαρισμού - Παράλληλα, 4 στους 10 Έλληνες ψώνισαν τουλάχιστον μια φορά είδη σουπερμάρκετ online.

Αυξάνεται η τάση των Ελλήνων να ψωνίζουν μέσω του διαδικτύου τα αναγκαία είδη από τα σούπερμαρκετ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Focus Bari με τις συνήθειες αγοράς από

τα σουπερμάρκετ και κατανάλωσης συγκεκριμένων ειδών τροφίμων που διαμορφώθηκαν μέσα από τις συνθήκες της πανδημίας, 4 στους 10 Έλληνες ψώνισαν τουλάχιστον μια φορά είδη σουπερμάρκετ online.

Μάλιστα, 1 στους 3 σκέφτεται να υιοθετήσει αυτή τη συνήθεια και στο μέλλον.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, το 13% προτιμάει τo online κανάλι ως το κύριο για τα ψώνια σουπερμάρκετ και το 9% δηλώνει ότι θα έχει την online εκδοχή ως κύριο κανάλι στο μέλλον.

Το κοινό που αγοράζει είδη Super Market online είναι κατά βάση millennials (25-34 ετών), ενώ και οι millennials που δεν έχουν ακόμη κάνει αγορές online φαίνεται να είναι οι πιο θετικοί λαμβάνοντας υπόψη την αναλογία όσων θα εξέταζαν vs. όσων δεν θα εξέταζαν.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, οι κάτοικοι Αττικής & Θεσσαλονίκης έχουν μεγαλύτερη εμπειρία με τα online Super Market λόγω και των περισσότερων διαθέσιμων επιλογών

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ήδη υιοθετήσει το online supermarket shopping, 9 στους 10 έχουν ψωνίσει απ΄ευθείας από το e-shop της αλυσίδας που προτιμούν, ενώ ένας στους τρεις έχουν ψωνίσει είδη supermarket μέσω του app ενός food delivery service.

Πώς έχει επηρεάσει η πανδημία την κατανάλωση;

Κατά την περίοδο της πανδημίας περισσότεροι από 1 στους 3 Έλληνες καταναλωτές φαίνεται να έχουν αυξήσει την αγορά Φρέσκων φρούτων & λαχανικών, καθώς και προϊόντων καθαρισμού.

Αντιθέτως, κατακόρυφη είναι η μείωση της κατανάλωσης προμαγειρεμένων γευμάτων και έτοιμου φαγητού, καθώς και του αλκοόλ, 38% και 37% αντίστοιχα.

Παρόμοια αυξητική τάση παρουσιάζεται στις κατηγορίες των Φρέσκων φρούτων & λαχανικών και των γαλακτοκομικών συγκριτικά των αποτελεσμάτων της Ελλάδας με τα διεθνή αποτελέσματα, καταγράφοντας αύξηση 32% στα λαχανικά και 18% στα γαλακτοκομικά

Σημαντικές διαφορές εντοπίζονται στην κατανάλωση αλκοόλ και στην κατανάλωση έτοιμων – προμαγειρεμένων γευμάτων, όπου στην Ελλάδα σημειώνεται κατακόρυφη μείωση, ενώ αντίθετα παρουσιάζεται αύξηση σε διεθνές επίπεδο της τάξης του 8% και 6% αντίστοιχα.

SUPERMARKETONLINEΠΑΝΔΗΜΙΑ
Keywords
Τυχαία Θέματα