Έρευνα: Πάνω από 33% το ποσοστό γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα

Έρευνα της Grant Thornton για το Γυναικείο Επιχειρείν

Σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της Grant Thornton « Women in Business: A window of opportunity» για το 2021, το ποσοστό γυναικών που βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις στις επιχειρήσεις παγκοσμίως, άγγιξε το 31%, παρά το

γεγονός ότι η πανδημία του Covid-19 επηρέασε τις επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το γεγονός ότι το ποσοστό των γυναικών σε ανώτερες διοικητικές θέσεις αυξήθηκε στο 31% είναι ενθαρρυντικό, δεδομένου ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια (2019 και 2020) παρέμενε επίμονα στάσιμο στο 29%. Παράλληλα, το ποσοστό ξεπέρασε το ορόσημο του 30%, το οποίο, σύμφωνα με έρευνες, λογίζεται ως η ελάχιστη εκπροσώπηση που απαιτείται για να σημειωθεί αλλαγή στη διαδικασία λήψης επιχειρηματικών αποφάσεων. Μάλιστα, το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα διαμορφώθηκε πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, και συγκεκριμένα στο 33%, έναντι 24% το προηγούμενο έτος.

Με αφορμή τα παραπάνω στοιχεία, ο κ. Βασίλης Καζάς, Managing Partner της Grant Thornton στην Ελλάδα αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «το γεγονός ότι το ποσοστό των γυναικών που βρίσκονται σε ανώτερες διοικητικές θέσεις στην Ελλάδα ανέρχεται πλέον στο 33%, ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, καταδεικνύει ότι η υιοθέτηση των αρχών Ενσωμάτωσης και Ίσων Ευκαιριών Εκπροσώπησης των δύο φύλων στη χώρα μας δεν αποτελεί πλέον απλώς έναν ευσεβή πόθο, αλλά μία δράση που λαμβάνει σάρκα και οστά».

Από την πλευρά του, ο Δρ. Νικόλαος Καραμούζης, Πρόεδρος της Grant Thornton στην Ελλάδα υπογραμμίζει πως: «αποτελεί επιταγή της νέας εποχής, στοιχείο προόδου των δημοκρατικών κοινωνιών και καταλυτικό στοιχείο κοινωνικής συνοχής, να διαμορφώσουμε μία κοινωνία και οικονομία ίσων ευκαιριών, ισότητας, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα