Επιπλέον 50 εκατ. ευρώ για μικρές επιχειρήσεις μετά από παρέμβαση του ΒΕΑ

Ουσιαστικά αποτελέσματα απέδωσε η πρόσφατη παρέμβαση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, στον Περιφερειάρχη Αττικής κο Γ. Πατούλη, για την ξεχωριστή ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων από την Περιφέρεια.

Με την σημερινή τροποποίηση της πρόσκλησης της Δράσης «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Αττική», επιπλέον 50.000.000,00 ευρώ, θα διατεθούν αποκλειστικά, σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, που απασχολούν έως και εννέα (9) άτομα

προσωπικό (με βάση ΕΜΕ έτους 2019), εφόσον αυτές, πληρούν τα κριτήρια της πρόσκλησης και σύμφωνα με τη βαθμολογική τους κατάταξη.

Ο Πρόεδρος του Β.Ε.Α Παύλος Ραβάνης εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την προσθήκη στους επιλέξιμους ΚΑΔ, ορισμένων δραστηριοτήτων παραγωγής και βιοτεχνικής κατασκευής, που ήταν ζητούμενο καθώς αφορά τα Μέλη του Β.Ε.Α. και προσθέτει:

«Η ενίσχυση και υποστήριξη των πολύ μικρών και μικρών παραγωγικών επιχειρήσεων είναι σήμερα άμεση ανάγκη. Εάν δεν δράσουμε τώρα, ένα πολύ σημαντικό ποσοστό των επιχειρήσεων αυτών, δεν θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία και την κοινωνική συνοχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα