Επιχειρήσεις Προσχολικής Αγωγής: Μία απεργία δεν έφερε την άνοιξη κι έρχονται νέες κινητοποιήσεις

Χωρίς χρήματα από το ΕΣΠΑ προχωρούν για τα Χριστούγεννα οι επιχειρήσεις του κλάδου.

Απεργία για πρώτη φορά στην 48χρονη ιστορία τους έκαναν πριν από λίγες ημέρες, μέσα στον Νοέμβριο, οι επιχειρηματίες-εκπαιδευτικοί της προσχολικής αγωγής, αλλά φαίνεται ότι δεν ήταν αρκετή και δεν θορύβησε όσο θα έπρεπε αυτούς που χειρίζονται το συγκεκριμένο θέμα, δηλαδή την αποπληρωμή των προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Παρά τις

αρχικές διαβεβαιώσεις ότι θα γίνουν άμεσα οι πληρωμές των δομών τους μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, ακόμα και υπουργοί είχαν βγει σε τηλεοπτικές εκπομπές και είχαν πει ότι θα γίνουν... χθες, είναι πολλοί ακόμα που δεν έχουν πληρωθεί, τόσο στην Αττική, όσο και στην Περιφέρεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒusinessNews.gr, στον κλάδο εξακολουθεί να υπάρχει δυσαρέσκεια και με τρόμο οι επιχειρήσεις, οι οποίες διοικούνται κυρίως από γυναίκες, βλέπουν τις ημέρες να περνούν και καθώς πλησιάζουμε προς τα Χριστούγεννα, το ταμείο να είναι μείον.

Δεν αποκλείουν, λοιπόν, όπως ακούγεται έντονα, ενόψει και των διπλών μισθοδοσιών, που έρχονται για τις γιορτές, και άλλες κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουν τα χρήματά τους. Και αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι και πάλι οι γονείς, που θα πρέπει να αναζητούν εναλλακτικές για τη φύλαξη των παιδιών τους μέσα στις γιορτές...

Keywords
Αναζητήσεις
epicheiriseis-proscholikis-agogis-mia-apergia-den-efere-tin-anoixi-ki-erchontai-nees-kinitopoiiseis.htm
Τυχαία Θέματα