Εμβόλιο: Στους 3 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την 3η δόση

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν νοσήσει, μπορούν δηλαδή να πραγματοποιήσουν την 3η δόση  3 μήνες μετά την διάγνωση.

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την 3η δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 για όλους τους πολίτες 18 και άνω στους τρεις μήνες, ανακοίνωσε, στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τα δεδομένα με τη μετάλλαξη Όμικρον και αποφάσισε τη χορήγηση της τρίτης αναμνηστικής δόσης σε όλους τους πολίτες από 18 και άνω τρεις μήνες μετά» είπε

ο κ. Θεμιστοκλέους.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν νοσήσει, μπορούν δηλαδή να πραγματοποιήσουν την 3η δόση 3 μήνες μετά την διάγνωση.

Η πλατφόρμα για να κλείσει κανείς ραντεβού για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, θα ανοίξει από το βράδυ της Παρασκευής (03.12) σταδιακά ως και το πρωί του Σαββάτου (04.12).

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε πως έχει αυξηθεί η δυναμικότητα επιχειρησιακά, ενώ ανέφερε πως θα υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού από αυτή την Κυριακή (05.12).

Για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο της Johnson & Johnson η αναμνηστική δόση παραμένει στους 2 μήνες. Επίσης μειώθηκε το διάστημα του εμβολιασμού μετά από νόσηση από Covid από τους 6 μήνες στους 3 μήνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα