Ελον Μασκ: Θέλει να λύσει το κυκλοφοριακό στο Μαϊάμι κατασκευάζοντας υπόγειο τούνελ

Η πόλη του Μαϊάμι βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση ενός τούνελ το οποίο θα συμβάλει στην επίλυση του μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος που αντιμετωπίζει το κέντρο της πόλης.

Αρωγός αυτής της προσπάθειας θα είναι ο Έλον Μασκ ο οποίος την περασμένη Παρασκευή συζήτησε με τον δήμαρχο της πόλης, Φράνσις Σουάρεζ, για τη δημιουργία ενός υπόγειου τούνελ σαν αυτά που κατασκευάζει η startup εταιρεία του "Boring Company” για τα ηλεκτρικά οχήματα που κατασκευάζει.

"Νομίζω ότι έχουμε μια μοναδική

ευκαιρία δημιουργίας ενός εμβληματικού έργου όχι μόνον για το Μαϊάμι, αλλά για ολόκληρο τον κόσμο", είπε ο Σουάρεζ σε βίντεο που ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter μετά το τηλεφώνημα με το Έλον Μασκ.

"Ο Μασκ εστιάζει στη δημιουργία ενός έργου που θα έχει τη μέγιστη χρησιμότητα για τους κατοίκους μας για το ελάχιστο χρηματικό ποσό", συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Σουάρεζ, ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla είπε ότι για τη κατασκευή του τούνελ θα χρειαστούν έξι μήνες και το κόστος του θα κυμανθεί στα 30 εκατ. δολάρια. Αυτό το ποσό είναι περίπου τριπλάσιο από εκείνο που απαιτήθηκε για την κατασκευή ενός αντίστοιχου, αλλά μικρότερου σε μήκος, τούνελ στο Λος Άντζελες το 2018.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bussiness Insider, την ίδια χρονιά αξιωματούχοι του τμήματος Μεταφορών της κομητείας Μαϊάμι Ντέιντ είχαν υπολογίσει ότι το έργο - η κατασκευή ενός τούνελ μήκους περίπου 3,2 χλμ. κάτω από τον ποταμό Μαϊάμι - θα χρειαζόταν τέσσερα χρόνια και θα στοίχιζε γύρω στο ένα δισ. δολάρια.

Ο Σουάρεζ δεν αποκάλυψε πώς θα χρηματοδοτηθεί το έργο, αλλά θα το συζητήσει, όπως είπε, με τον κυβερνήτη της Φλόριντα και τον δήμαρχο της κομητείας Μαϊάμι Ντέιντ. H Boring Company του Έλον Μασκ εργάζεται σε διάφορα τέτοια έργα στη Βόρεια Αμερική και είναι κοντά στα εγκαίνια του πρώτου τμήματος ενός υπόγειου δικτύου στο Λας Βέγκας, που θα χρησιμοποιεί οχήματα της Tesla για τη μεταφορά επιβατών σε σημαντικούς προορισμούς στην πόλη και στο αεροδρόμιό της.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα