ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Έχασε στο Κατάρ μία διαιτητική απόφαση, κέρδισε άλλη στην Αλβανία

Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει κάνει αναφορά στις πραπάνω εκκρεμοδικίες στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης κεφαλαίου, όπως οφείλει. 

Η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ ανακοίνωσε την Τρίτη 27/7 στο Χρηματιστήριο Αθηνών ότι το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) επιδίκασε ποσό 98,5 εκατ. δολαρίων σε βάρος της κοινοπραξίας «ALYSJ-JV» που είχε αναλάβει το έργο του μετρό

στη Ντόχα του Κατάρ και στην οποία η θυγατρική της η Ακτωρ συμμετέχει με ποσοστό 32% - άρα της αναλογεί ποσό 31,5 εκατ. ευρώ - και πως θα προχωρήσει σε αγωγή ακύρωσης της ανωτέρω απόφασης. Αναφέρει επίσης, πως ο νομικός παραστάτης της κοινοπραξίας είχε εκτιμήσει ότι η αξίωση δεν αναμενόταν να ευδοκιμήσει.
Όμως, αυτή την εκκρεμοδικία η διοίκηση του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν την έχει συμπεριλάβει στο ενημερωτικό δελτίο της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου που είναι σε εξέλιξη, όπως υποχρεούται να πράξει με όλες τις εκκρεμοδικίες και γενικά εκκρεμότητες που δύναται να έχουν θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα για την εταιρεία και μπορεί να επηρεάσουν ουσιωδώς τα οικονομικά της αποτελέσματα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Κέρδισε άλλη υπόθεση στην Αλβανία από το αλβανικό δημόσιο

Επίσης, η εταιρεία δεν συμπεριέλαβε στο ενημερωτικό της δελτίο μία άλλη εκκρεμοδικία που σύμφωνα με πληροφορίες του BusinessNews.gr εξελίχθηκε τελεσίδικα υπέρ της. Πρόκειται για άλλη απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου – η οποία είναι οριστική - και αφορά σε διαφορά με το αλβανικό δημόσιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση επιδικάζει υπέρ της κοινοπραξίας JV Copri – Άκτωρ ποσό 45 εκατ. ευρώ εκ των οποίων στην ελληνική εταιρεία αναλογεί ποσό περίπου 26 εκατ. ευρώ. Η περίπτωση της Αλβανίας αφορά σε έργο κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Τίρανα – Ελμπασάν.

Για το θέμα της μη αναφοράς των παραπάνω εκκρεμών δικών στο ενημερωτικό δελτίο, πηγές της διοίκησης ανέφεραν στο BusinessNews.gr ότι υπάρχουν επαρκείς προβλέψεις αποτελεσμάτων για τις εκκρεμοδικίες . Αυτό βέβαια μπορεί να μην συμβαίνει στην περίπτωση του Κατάρ, αφού ο νομικός παραστάτης είχε προβεί σε διαφορετική εκτίμηση, δηλαδή ότι δεν θα ευδοκιμούσε η απόφαση αν και κάτι τέτοιο μένει να κριθεί οριστικά. Πρόσθεσαν πάντως πως εάν ζητηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τότε θα προχωρήσουν σε συμπλήρωμα ενημερωτικού δελτίου. Σε κάθε περίπτωση, είναι άγνωστο εάν θα αποφύγουν ενδεχόμενο πρόστιμο από την εποπτική αρχή, συνεχίζοντας την πολύ αρνητική ακολουθία προστίμων, που έχει ανοίξει ο CEO της Ελλάκτωρ, Θύμιος Μπουλούτας για παλαιότερες βέβαια υποθέσεις της Marfin.

Keywords
Τυχαία Θέματα