Έληξε η περιπέτεια για 171 επιβάτες της πτήσης της Ryanair, εκ των οποίων 11 Έλληνες

Μετά την αλλαγή πορείας και την αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ με απόφαση του καθεστώτος Λουκασένκο.

Η πτήση της Ryanair, η οποία είχε αναχωρήσει από την Αθήνα και αναγκάστηκε να προσγειωθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας, απογειώθηκε πριν από λίγο για τον προορισμό της, το Βίλνιους της Λιθουανίας όπως ανέφερε η Επίτροπος Μεταφορών της Ε.Ε., Αντίνα Βαλέαν. Στο αεροπλάνο επέβαιναν συνολικά 171 επιβαίνοντες, 11 εκ των οποίων είναι Έλληνες

πολίτες.

Ειδικότερα, η Επίτροπος Μεταφορών της Ε.Ε. σημείωσε ότι «η πτήση της Ryanair απογειώθηκε μόλις από το Μινσκ με προορισμό το Βίλνιους. Υπέροχα νέα για όλους, ειδικά για τις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που ταξιδεύουν».

Η Λευκορωσία έστειλε σήμερα το απόγευμα ένα καταδιωκτικό αεροσκάφος για να αναχαιτίσει το αεροσκάφος της Ryanair, στο οποίο επέβαινε ένας ακτιβιστής δημοσιογράφο προκείμενο στην αντιπολίτευση, ο οποίος και συνελήφθη από τις υπηρεσίες ασφαλείας του καθεστώτος του προέδρου Αλεξάντρ Λουκασένκο, αμέσως μετά την προσγείωση στο Μινσκ.

Δριμεία και άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, μέσω ανάρτησης του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την απόφαση της ηγεσίας της Λευκορωσίας να διατάξει την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair που εκτελούσε την πτήση Αθήνα - Βίλνιους στο Μινσκ, προκειμένου να συλλάβει δημοσιογράφο, που πρόσκειται στην αντιπολίτευση της χώρας.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρει στην ανάρτηση του στο twitter:

«Η αναγκαστική προσγείωση ενός επιβατικού αεροπλάνου, προκειμένου να τεθεί υπό κράτηση ένας δημοσιογράφος είναι μία άνευ προηγουμένου σοκαριστική ενέργεια. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών. Το αυριανό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να ανταποκριθεί στην ανάγκη να κλιμακωθεί η πίεση στη Λευκορωσία. Αρκετά».

Είχαν προηγηθεί τα έντονα διαβήματα και ανακοινώσεις του ΥΠΕΞ.

RYANAIRΠΤΗΣΗΛΟΥΚΑΣΕΝΚΟΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ
Keywords
Τυχαία Θέματα