Ελεγχόμενες απώλειες στη Wall Street με το βλέμμα στην Ουκρανία

Οι αγορές συνεχίζουν να κάνουν ακόμη και σήμερα ένα επιθετικό pricing ως προς τις κινήσεις της Fed στα επιτόκια αναμένοντας έξι αυξήσεις για φέτος και ακόμη τρεις περίπου το 2023.

Ελεγχόμενες απώλειες καταγράφονται στη Wall Street τη Δευτέρα, με τους επενδυτές και τους traders να αξιολογούν τα δεδομένα από τις κυρώσεις προς τη Ρωσίας και κυρίως στο σκέλος του Swift και μετέπειτα τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας - Ουκρανίας.

Σε ενημέρωση που έκανε η Goldman Sachs

για τις γεωπολιτικές εντάσεις και το σκηνικό στις αγορές, ο Richard Privorotsky, επικεφαλής στο cash equity trading στην Ευρώπη, ανέφερε πως ο κίνδυνος για τις μετοχές κινείται μεταξύ ακραίων short squeezes και sellable rallies. «Τα επιτόκια και οι κεντρικές τράπεζες φαίνεται να επιστρέφουν σε μια κινητήρια θέση και ο μεγαλύτερος κίνδυνος έγκειται στο ότι, μετά από μια περίοδο πολύ μεγάλης πολλαπλής συμπίεσης, έχουμε να αντιμετωπίσουμε έναν φόβο γύρω από τις αναπτυξιακές προοπτικές, ιδιαίτερα στην Ευρώπη όπου καταγράφεται ένα υψηλής κλίμακας γεωπολιτικό χάος». Ο ίδιος δήλωσε πως ανησυχεί περισσότερο για τους χειρισμούς από τις κεντρικές τράπεζες ενόψει των υψηλότερων τιμών στα εμπορεύματα και της τροπής που λαμβάνει ο πληθωρισμός. Ανοιχτό παραμένει, σύμφωνα με τον ίδιο, το κατά πόσο βαδίζουμε προς το τέλος αυτού του επίμονα έντονα υψηλού πληθωρισμού ή θα επακολουθήσουν και άλλα.

Παράλληλα, οι αγορές συνεχίζουν να κάνουν ακόμη και σήμερα ένα επιθετικό pricing ως προς τις κινήσεις της Fed στα επιτόκια αναμένοντας έξι αυξήσεις για φέτος και ακόμη τρεις περίπου το 2023.

Στους δείκτες της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης υποχωρεί κατά 1,36% στις 33.577 μονάδες, ο S&P 500 κατά 1,10% στις 4.336 μονάδες και ο Nasdaq κατά 0,78% στις 13.583 μονάδες.

Ισχυρές απώλειες κοντά στο 3% για τη JP Morgan Chase και τη Goldman Sachs στον Dow.

Keywords
Τυχαία Θέματα