Έκθεση DEFEA: Ηχηρές Παρουσίες στο Metropolitan Expo

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος εγκαινίασε την έκθεση και επεσήμανε τη σημασία της στρατιωτικής αυτονομίας που αναπτύσσεται στην Ευρώπη.

Με την παρουσία ανώτατων προσκεκλημένων από τον εγχώριο και διεθνή χώρο της πολιτικής και των στρατιωτικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκε στο υπερσύγχρονο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Metropolitan Expo η έκθεση για την αμυντική βιομηχανία και ασφάλεια Defence Exhibition Athens

- DEFEA από 13/07 - 15/07/2021.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος εγκαινίασε την έκθεση και επεσήμανε τη σημασία της στρατιωτικής αυτονομίας που αναπτύσσεται στην Ευρώπη. Στο περιθώριο της έκθεσης, υπέγραψε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με τη Γεωργία μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε με τον Γεωργιανό ομόλογό του Ζουανσέρ Μπουρχουλάντζε. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, συνομίλησε και ήρθε σε επαφή με Υπουργούς αρκετών χωρών, όπως της Γαλλίας, Ισραήλ, Κύπρου, Σλοβενίας, Πορτογαλίας και Ιταλίας σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα.

Το παρών έδωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος δήλωσε ότι αισθάνεται υπερήφανος «για τη δουλειά που έχει γίνει ώστε να αναπτυχθούν οι στρατηγικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ».

Καθοριστική ήταν η παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, όπου έπειτα από την ομιλία του με θέμα την Ανάπτυξη της Ναυπηγικής Βιομηχανίας της Ελλάδας, συνομίλησε με εκπροσώπους του εγχώριου εκθεσιακού κλάδου για την άμεση και ασφαλή επανεκκίνηση των εκθέσεων, με επίσημη έναρξη την 1η Σεπτεμβρίου 2021.

Μεταξύ άλλων, πρόσωπα που παρευρέθηκαν στην έκθεση DEFEA ήταν ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος αλλά και σημαντικοί αξιωματούχοι των ενόπλων δυνάμεων εκπροσωπώντας τη διεθνή κοινότητα. Πλήθος κόσμου από την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία επισκέφθηκε την έκθεση και συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιτυχημένη παρά τα εμπόδια διοργάνωση.

Η DEFEA έγινε θεσμός, ο οποίος ανακοίνωσε ήδη την επόμενη διοργάνωση της 09 – 11 Μαΐου 2023, στο Metropolitan Expo.

Keywords
Τυχαία Θέματα