Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Σήμερα η ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος

Κάλπες στα ίδια εκλογικά κέντρα που λειτούργησαν την προηγούμενη εβδομάδα - Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι συμμετείχαν στον α' γύρο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία του β γύρου των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ. Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 το πρωί για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ με αντιπάλους τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου.

Τα αποτελέσματα του α γύρου της αναμέτρησης της περασμένης Κυριακής έδειξαν σαφή τάση του εκλογικού σώματος. Ο Νίκος

Ανδρουλάκης έκοψε πρώτος το νήμα με 99.120 ψήφους και ποσοστό 36,88%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου έλαβε 75.183 ψήφους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 27,97% με την μεταξύ τους διαφορά στο 8,91% (23.697 ψήφους) . Συνολικά, ψήφισαν 270.706, ενώ έγκυρα ήταν 268.798 ψηφοδέλτια.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ήρθε τρίτος στον α γύρο, έχει δηλώσεις ότι στηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΚΙΝΑΛ, η ΕΔΕΚΑΠ έδωσε στη δημοσιότητα εγκύκλιο για τον τρόπο που θα μπορέσουν οι υποψήφιοι να ψηφίσουν. Όπως αναφέρει η εγκύκλιος, στις επαναληπτικές εκλογές ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν και στον πρώτο γύρο την Κυριακή (5.12.2021) και θα μπορούν να πάνε σε όποιο εκλογικό τμήμα είναι εύκολο για αυτούς.

Οι ψηφοφόροι θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης) ώστε να διαπιστώνεται ηλεκτρονικά αν είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της προηγούμενης Κυριακής.

Στη συνέχεια, η διαδικασία είναι η ίδια με αυτή του πρώτου γύρου. Ο Γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο. Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί.

Δεν απαιτείται η πληρωμή κάποιου ποσού από τους ψηφοφόρους του δεύτερου γύρου.

Που ψήφισαν οι υποψήφιοι

Στο εκλογικό κέντρο για τις εσωκομματικές εκλογές που λειτουργεί στο Δημαρχείο της Νίκαιας, ψήφισε ο Γιώργος Παπανδρέου λίγο μετά τις 11:00.

Ο πρώην πρωθυπουργός που διεκδικεί απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη, την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, δήλωσε μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ότι «την περασμένη Κυριακή, με τη μεγάλη συμμετοχή που είχαμε, στείλαμε μήνυμα ελπίδας για μια μεγάλη παράταξη, που θα είναι ευεργετική για τον τόπο».

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ακόμη: «Σήμερα, όλοι οι δημοκράτες στις κάλπες, ψηφίζουμε για μια ισχυρή ηγεσία του Κινήματος, με ισχυρή φωνή στη Βουλή, για μια δίκαιη και πράσινη κοινωνία. Από αύριο μας περιμένουν πολλή δουλειά και νέοι αγώνες για την Ελλάδα της δικαιοσύνης, της προκοπής και της ανθρωπιάς».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ψήφισε στις 11:00 το πρωί στο εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

«Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα για την πατρίδα μας, τη Δημοκρατική Παράταξη και το ΠΑΣΟΚ, τόνισε και ππρόσθεσε: «Σήμερα, τα όνειρα και οι προσδοκίες όλων των γενεών ενώνονται. Ζητώ ξανά κι αυτή την Κυριακή μεγάλη συμμετοχή από τους προοδευτικούς δημοκράτες που ήρθαν και την πρώτη Κυριακή. Ζητώ καθαρή εντολή για να ξανακάνουμε όλοι μαζί ισχυρή και περήφανη τη Δημοκρατική Παράταξη».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα