ΕΕ κατά Ρωσίας: Εξετάζει κυρώσεις στον κλάδο της ενέργειας μετά την επίθεση στο πυρηνικό εργοστάσιο

Το ενδεχόμενο επιβολής νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αυτή τη φορά στον κλάδο της ενέργειας, εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, με φόντο την επίθεση στο ουκρανικό πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια.

Σύμφωνα με το CNBC, τρεις Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναφέρουν πως η επιβολή κυρώσεων στην «ενέργεια» της Ρωσίας θα είναι στην ατζέντα των συζητήσεων μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών την Παρασκευή.

Οι ΥΠΕΞ θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες

για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα, καθώς η Μόσχα συνεχίζει την επίθεση της στην Ουκρανία. Η ανησυχία για ένα ενδεχόμενο πυρηνικό «επεισόδιο» στην Ευρώπη έχει αυξηθεί το τελευταίο 24ωρο αφού οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας κατέλαβαν το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Προσερχόμενος στη συνάντηση, ο επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε σήμερα ότι όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν στο τραπέζι σε ό,τι αφορά την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την εισβολή της στην Ουκρανία.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ΗΠΑ, έχουν δηλώσει πως οι κυρώσεις στον κλάδο της ενέργειας «είναι στο τραπέζι», χωρίς όμως να έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.

Keywords
Τυχαία Θέματα