doValue: Εξαγορά της γερμανικής Coeo
Η doValue σύναψε δεσμευτική συμφωνία για την εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Coeo (από συνδεδεμένη εταιρεία της Waterland Private
Η εξαγορά χρηματοδοτείται μέσω δέσμευσης για χρηματοδότηση “bridge-to-bond” ύψους €325 εκατ., η οποία παρέχεται από ομάδα διεθνών τραπεζών, με συνολική μόχλευση περίπου 2,5x για το 2025.
Η Coeo, με έδρα τη Γερμανία, είναι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως παίκτης στη νέα γενιά ψηφιακής, βασισμένης στην τεχνητή νοημοσύνη (AI) διαχείρισης απαιτήσεων. Χάρη στην αξιοποίηση της AI, των πληροφοριών για τη συμπεριφορά των καταναλωτών και της επιχειρησιακής αριστείας, η Coeo έχει αναδειχθεί ταχύτατα στην κορυφή του ψηφιακού τομέα διαχείρισης απαιτήσεων.Η Coeo εξυπηρετεί κυρίως πελάτες υψηλού κύρους (blue-chip) από κλάδους όπως: ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce), αγορές τύπου «Αγόρασε Τώρα, Πλήρωσε Αργότερα» (BNPL), πληρωμές, τηλεπικοινωνίες, διαχείριση στάθμευσης και ενέργεια, σε οκτώ χώρες, μεταξύ των οποίων η περιοχή DACH (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία) και η Βορειοδυτική Ευρώπη, ενώ είναι στρατηγικά τοποθετημένη για περαιτέρω επέκταση στην ευρωπαϊκή αγορά. Η Coeo θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην επιτάχυνση της στρατηγικής διαφοροποίησης της doValue σε ελκυστικά νέα πεδία, πελάτες και γεωγραφικές περιοχές, με ισχυρές προοπτικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης.
Η doValue επιβεβαιώνει τη θέση της ως βασικού παρόχου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών στην Ευρώπη, με ισχυρή παρουσία σε Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρο και Ισπανία, και στρατηγική επέκταση στη Γερμανία, όπου μετά την εξαγορά θα ξεχωρίζει στους τομείς του ηλεκτρονικού εμπορίου και των πληρωμών, υποστηριζόμενη από μια καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα βασισμένη στην αυτοματοποίηση και την τεχνητή νοημοσύνη, με σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και στους πιο παραδοσιακούς τομείς εξυπηρέτησης της doValue.
Μετά την εξαγορά, η doValue αναμένεται να καταγράψει το 2026 ενοποιημένα έσοδα περίπου €800 εκατ. και EBITDA (προ ΝΡΙ) περίπου €300 εκατ., με εκτιμώμενη συνολική μόχλευση ~2,2x για το 2026.
Έως το 2026, τα έσοδα εκτός NPL (μη εξυπηρετούμενα δάνεια) αναμένεται να αντιπροσωπεύουν περίπου 55% των συνολικών εσόδων του Ομίλου, σηματοδοτώντας αλλαγή τροχιάς ανάπτυξης, πέρα από τον παραδοσιακό κύκλο NPL, προς μία ευρύτερη κάλυψη του πιστωτικού κύκλου, συμπεριλαμβανομένων ψηφιακά εγγενών απαιτήσεων και πελατών.
Η εξαγορά αναμένεται να έχει θετική επίδραση στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) άνω του 15% για το 2026 και άνω του 30% για το 2027 (εκτίμηση), χωρίς να περιλαμβάνονται πιθανά οφέλη από συνέργειες.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Οικονομία
- Αλλαγές στα ενεργειακά τιμολόγια από 1η Αυγούστου
- Κατά 250 δολάρια ακριβότερα κοστίζει ένα ταξίδι στις ΗΠΑ – Τι αφορά η νέα χρέωση
- Κ.Ζαχαριάδης: "Μεγάλη ντροπή"
- Το Al Jazeera εγκαταλείπει τα Βαλκάνια
- Καταγγελία 10 επιχειρήσεων κατά της Skroutz για δεσπόζουσα θέση
- Καταγγελία επιχειρήσεων κατά της Skroutz για δεσπόζουσα θέση
- Εθνική Τράπεζα: Τα αποτελέσματα της πρότασης πρόωρης εξαγοράς δυο ομολόγων
- Χρίστος Δήμας: Προτεραιότητά μας η βελτίωση των σχολικών υποδομών
- Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας: Πάνω από 9.000 οι επιτυχόντες στις εξετάσεις
- Σε λιγότερες από 50 ημέρες η απονομή της κύριας σύνταξης
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Businessnews
- Τελευταία Νέα Businessnews
- doValue: Εξαγορά της γερμανικής Coeo
- DEMO: Συστήνει την πρώτη Βιο-Ακαδημία στην Ελλάδα
- Premia Properties: Αγορά ίδιων μετοχών αξίας 13.740 χιλ. ευρώ
- Συνάλλαγμα: Το ευρώ ενισχύεται 0,25%, στα 1,1626 δολάρια
- ΟΤΕ: Ακύρωση 8,84 εκατ. ιδίων μετοχών – Μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 25 εκατ. ευρώ
- Μερτς προς Ευρώπη: Ώρα να σταθούμε στα πόδια μας χωρίς τις ΗΠΑ
- Lamda Development: Αγορά ίδιων μετοχών αξίας 117.357 χιλ. ευρώ
- Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός κατηγορείται ότι έπαιρνε «γρηγορόσημο» για να εξυπηρετήσει πρόσφυγες
- Η ΕΕ υιοθέτησε 18ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας
- ΑΑΔΕ: Αμεση επιβολή προστίμων για εκπρόθεσμες δηλώσεις εισοδήματος και ΦΠΑ
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Οικονομία
- Εθνική Τράπεζα: Τα αποτελέσματα της πρότασης πρόωρης εξαγοράς δυο ομολόγων
- Ταμείο Ανάκαμψης: 6ο αίτημα εκταμίευσης πόρων ύψους 2,1 δισ. ευρώ υπέβαλε η Ελλάδα
- Μητσοτάκης: Κορυφαία προτεραιότητα η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας
- Φρίντριχ Μερτς: «Μη ρεαλιστικό σενάριο οι αμοιβαίοι μηδενικοί δασμοί ΕΕ-ΗΠΑ»
- Ημαθία: Διέρρηξαν δυο φορές ανενεργή επιχείρηση – Στις 37.500 η λεία των δραστών
- Κ. Ζαχαριάδης για τις χρεώσεις των τραπεζών: «Μεγάλη απάτη, μεγάλη ντροπή»
- Skroutz: Στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Ανταγωνισμού για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης
- Θ. Πλεύρης: Πολιτική τού «όσοι πιστοί προσέλθετε» δεν θα εφαρμόσει η κυβέρνηση
- Πειραιώς: Η επενδυτική στρατηγική για το τρίτο τρίμηνο
- Διπλή βράβευση για την Εθνική Τράπεζα στα Euromoney Awards of Excellence



