Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη (τουρισμό) και το σκύλο χορτάτο (υγειονομικό έλεγχο)

Μαρτυρίες, φωτογραφίες και γεγονότα μας εκθέτουν.

Ένας από τους υπουργούς της κυβέρνησης που όλα τα βρίσκει υπό έλεγχο είναι ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. Όταν τέθηκαν τα νέα μέτρα για την μετακίνηση στα νησιά ο υπουργός επισκέφτηκε το λιμάνι του Πειραιά και επιθεώρησε την επιβίβαση των επιβατών. Τα βρήκε όλα τέλεια.
Έλα, όμως που οι έλεγχοι γίνονταν με τα μάτια και έγινε ότι έγινε σε Ίο, Σαντορίνη, Μύκονο

και στα άλλα νησιά.
Οι αρχές βεβαίως, δεν επέβαλαν κάποιο πρόστιμο για την ανυπαρξία των ελέγχων, ούτε καν έκαναν προειδοποιήσεις στις ακτοπλοϊκές εταιρείες, αφού δεν είναι δουλειά των ακτοπλοϊκών εταιρειών να ελέγχουν τα έγγραφα και την πιστότητα των εγγράφων.
Μετά τα όσα συνέβησαν από την ανυπαρξία ελέγχων, ανέλαβε το λιμενικό τους ελέγχους για την επιβίβαση των επιβατών. Και ο υπουργός πήγε πάλι για επιθεώρηση στο λιμάνι, κάνοντας τις γνωστές βαρύγδουπες δηλώσεις των υπουργών ότι τώρα τα πράγματά βαίνουν καλώς κλπ. Τονίζοντας ότι το λιμενικό γύρισε πίσω 2.500 επιβάτες που δεν πληρούσαν τους κανόνες για να ταξιδεύουν.

Η πραγματικότητα είναι άλλη

Όμως όπως μας πληροφορούν επιβάτες που ταξίδευσαν το Σαββατοκύριακο, οι έλεγχοι που κάνει το λιμενικό είναι δειγματοληπτικοί ενώ ο συγχρωτισμός πάνω στο πλοίο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού αναπόφευκτος με δεδομένο την πληρότητα των πλοίων. Άσε που δεν ξέρεις τί γίνεται στα κορωνο - πάρτι, αφού δεν υπάρχει αστυνομία στα νησιά. Συνεπώς, ο δρόμος στον κορωνοϊό ναι μεν έχει κάποια εμπόδια αλλά παραμένει είναι ανοικτός. Και είναι ανοικτός γιατί είναι ανθρωπίνως αδύνατο ο υπουργός και ο κάθε υπουργός να ελέγξουν τις μετακινήσεις εκατοντάδων χιλιάδων επιβατών.

Ούτε βεβαίως αποδίδουν οι απειλές και τα πρόστιμα (όσα και αν βεβαιώθούν) ότι φταίνε μόνο οι άλλοι. Είναι σαν τις δηλώσεις στρουθοκαμιλισμού του Χάρη Θεοχάρη, ότι δεν φταίει ο τουρισμός για τα κρούσματα.
Συνεπώς ένα είναι σίγουρο. Δεν μπορείς να έχεις και την πίτα ολόκληρη (τουρισμό) και τον σκύλο χορτάτο (υγειονομικό έλεγχο).
Μαρτυρίες, φωτογραφίες και γεγονότα μας εκθέτουν!

Keywords
Τυχαία Θέματα