Δ. Μπάκος για συμμετοχή στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Εξαπατηθήκαμε

Η διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν γνωρίζει τη δουλειά και ο όμιλος δεν κατεβαίνει σε διαγωνισμούς.   

Συνέντευξη στην εφημερίδα Ναυτεμπορική έδωσε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μπάκος, βασικός μέτοχος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ (από κοινού με τον Ι. Καϋμενάκη ελέγχουν περίπου 29%), ο οποίος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τον άλλο βασικό μέτοχο την ολλανδική Reggeborgh (ελέγχει το 30% των μετοχών). Στη συνέντευξη συμμετέχει και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας του ομίλου της Άκτωρ Αλέξανδρος Εξάρχου, ο οποίος κατηγορείται από τη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ

(που διόρισε η Reggeborgh) για κακοδιαχείριση.
Ο επιχειρηματίας αναφέρει ότι δεν είναι αυτοσκοπός η συμμετοχή στη διοίκηση του ομίλου αλλά ανησυχεί γιατί η διορισμένη από την Reggeborgh διοίκηση αφενός δεν γνωρίζει τη δουλειά και αυτό φαίνεται από το αποτέλεσμα αφετέρου η Ακτωρ δεν παίρνει έργα και δεν κατεβαίνει στους διαγωνισμούς.
Σημειώνει ότι έχουν επενδύσει 130 εκατ. ευρώ και το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι οι μέτοχοι να συμφωνήσουν, να συντάξουν business plan και μετά να επιλεγούν τα κατάλληλα στελέχη που θα διοικήσουν την εταιρεία.
Επισημαίνει πως όταν ξεκίνησαν να επενδύσουν στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ, η Reggeborgh είχε ανακοινώσει πως κατέχει μόλις το 5% της εταιρείας ενώ είχε και μία συμφωνία με τον Λεωνίδα Μπόμπολα για την αγορά της συμμετοχής του (κατείχε το 12% των μετοχών) ενώ παράλληλα κατείχε το 30% της ανταγωνίστριας ΓΕΚ Τέρνα.
Δηλώνει ότι εξαπατήθηκαν γιατί στη συνέχεια η Reggeborgh εμφανίστηκε να έχει περισσότερες μετοχές. 'Οπως αναφέρει ο Δ. Μπάκος, η Reggeborgh ήταν σε συνεννόηση και με άλλους μετόχους όπως η τράπεζα Atlas. Ολο αυτό αναφέρει θα ελεγχθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εάν δηλαδή υπάρχει θέμα συντονισμού των Ολλανδών με άλλους μετόχους και την Αtlas και κατά πόσο αυτό είναι επιτρεπτό. Επίσης, κάνει αναφορά σε ενδεχόμενες μυστικές συμφωνίες που είχε η Reggeborgh με τον Λεωνίδα Μπόμπολα για να αγοράσει τις μετοχές του με αντάλλαγμα εκποίηση περιουσιακών στοιχείων της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, οι οποίες επίσης πρέπει να ελεγχθούν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ο Εξάρχου
Στη συνέντευξη, συμμετέχει και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Άκτωρ, Αλέξανδρος Εξάρχου ο οποίος έχει μηνυθεί από τη διοίκηση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για κακοδιαχείριση. Σε σχετική ερώτηση ο Δ. Μπάκος απαντά ότι έχει ζητήσει από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ Θύμιο Μπουλούτα ενημέρωση αλλά δεν έχει πάρει απάντηση. Ο ίδιος, ο Αλ. Εξάρχουν δηλώνει ότι η αγωγή που του έχει ασκηθεί αφορά υπηρεσίες που παρείχε η αγγλική δικηγορική εταιρεία ERI για πολλά χρόνια πριν αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στην Άκτωρ και ότι πρόκειται για πραγματική δουλειά.
Ο κ. Μπάκος καταλήγει λέγοντας ότι έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με την Reggeborgh, αλλά δεν ανταποκρίθηκε και δεν μπορεί να κατανοήσει τους λόγους που δεν θέλει η πλευρά της να μιλήσει για το κοινό καλό, αφήνοντας αιχμές για κρυφές επιδιώξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα