Δ. Ανδριόπουλος, Dimand: Η Ελλάδα είναι προορισμός για ανθρώπους που ξοδεύουν και είναι παντός καιρού

Σημείωσε πάντως ότι όλες οι εταιρείες του κλάδου του real estate πρέπει να είναι ιδιαίτερες προσεκτικές στις κινήσεις τους. 

Σε πρόσφατο συνέδριο για την ακίνητη περιουσία ο κ. Ανδριόπουλος, CEO της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Dimand τόνισε ότι υπάρχει ένα πολύ καλό μομέντουμ τόσο στην αγορά ακινήτων όσο και στην οικονομία, αλλά πρέπει να υπάρχει προσοχή για να αποφευχθούν απρόοπτα. «Η κρίση έφερε τους κροίσους. Το φαινόμενο θέλει διαχείριση, θέλει εθνική στρατηγική για να διατηρηθεί» είπε χαρακτηριστικά

ο Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand.

Ο ίδιος σημείωσε, εξάλλου, ότι στην αθηναϊκή ριβιέρα, όπου δεν υπήρχε τίποτα, θα συναντά κανείς σε λίγα χρόνια μια πληθώρα από εξάστερα ξενοδοχεία. «Η Αθήνα και η Ελλάδα γίνονται προορισμός για ανθρώπους που ξοδεύουν και είναι παντός καιρού, δεν επηρεάζονται δηλαδή από τις εξελίξεις» συμπλήρωσε.

«Νιώθουμε ότι έχουμε δουλειά για τα επόμενα 20 -30 χρόνια στην Ελλάδα» είπε με νόημα. Σημείωσε πάντως ότι όλες οι εταιρείες του κλάδου του real estate πρέπει να είναι ιδιαίτερες προσεκτικές στις κινήσεις τους, καθώς οι συνθήκες είναι μεταβλητές κι ο δρόμος κρύβει παγίδες και απότομες στροφές.

Ο κ. Ανδριόπουλος εξήγησε ότι το τελευταίο 12μηνο παρατηρείται εξεζητημένη ζήτηση, οι τιμές ανεβαίνουν, τα επιτόκια έχουν σκαρφαλώσει, το κατασκευαστικό κόστος αυξάνει κι άλλο, τα έσοδα από ενοίκια και πωλήσεις ανέβηκαν αλλά έχουν όρια. «Πρέπει να προσέχουμε πόσο αγοράζουμε, πόσο μπορούμε να νοικιάσουμε, πόσο θα καθυστερήσει η παράδοση ενός έργου, πόσο θα κοστίσει ο δανεισμός» επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Dimand.

Keywords
Τυχαία Θέματα