Χρηματιστήριο Νέας Υόρκης: Με άνοδο το κλείσιμο - Ράλι για τον Nasdaq με άλμα 2%

Ανοδικά κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές την Τρίτη μαζί με τα επιτόκια. Η JPMorgan κέρδισε 2,1% και η Bank of America σημείωσε άνοδο 3,1%.

Οι αμερικανικές μετοχές ανέκαμψαν την Τρίτη (22/3), καθώς οι επενδυτές αφομοίωσαν τις δηλώσεις του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell για την αύξηση των επιτοκίων.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο 254,47 μονάδων

ή 0,7% στις 34.807,46 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,1% για να κλείσει στις 4.511,61 μονάδες. Ο Nasdaq Composite σημείωσε ράλι σχεδόν 2% για να τερματίσει στις 14.108,82 μονάδες.

Οι μετοχές έβγαιναν από μια ασταθή συνεδρίαση τη Δευτέρα, καθώς ο Πάουελ είπε ότι «ο πληθωρισμός είναι πολύ υψηλός» και υποσχέθηκε να λάβει «τα απαραίτητα μέτρα» για τον περιορισμό του. Τα σχόλια έγιναν λιγότερο από μία εβδομάδα αφότου η Fed αύξησε τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2018.

Ο Πάουελ είπε ότι η Fed θα μπορούσε να μετακινήσει το επιτόκιο αναφοράς κατά μεγαλύτερο μέγεθος από ό,τι προβλεπόταν προηγουμένως.
«Αν καταλήξουμε στο συμπέρασμα ότι είναι σκόπιμο να κινηθούμε πιο επιθετικά αυξάνοντας το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων κατά περισσότερες από 25 μονάδες βάσης σε μια συνάντηση ή περισσότερες συναντήσεις, θα το κάνουμε», δήλωσε τη Δευτέρα στην Εθνική Ένωση για την Οικονομική των Επιχειρήσεων. Μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Η Goldman Sachs αύξησε τη Δευτέρα τις προβλέψεις της σε αυξήσεις 50 μονάδων βάσης στις συνεδριάσεις της Fed τον Μάιο και τον Ιούνιο. Ο επικεφαλής οικονομολόγος της UBS, Τζόναθαν Πίνγκλ, σε σημείωμα της Δευτέρας είπε: «Πιστεύουμε ότι οι πιθανότητες για αύξηση των επιτοκίων κατά 50 bp αυξάνονται».

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ έφτασε την Τρίτη στο 2,392% στα υψηλά της συνεδρίασης, το υψηλότερο επίπεδό της από τον Μάιο του 2019.

Ανοδικά κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές την Τρίτη μαζί με τα επιτόκια. Η JPMorgan κέρδισε 2,1% και η Bank of America σημείωσε άνοδο 3,1%.

Οι μετοχές τεχνολογίας, οι οποίες δυσκολεύτηκαν τη Δευτέρα μετά τα σχόλια του Πάουελ, ανέκαμψαν την Τρίτη. Τα Big Tech ονόματα Alphabet, Meta και Amazon κέρδισαν όλα πάνω από 2%, παρέχοντας υποστήριξη στους δείκτες.

Οι μετοχές της Nike σημείωσαν άνοδο 2,2% αφού ο λιανοπωλητής ανέφερε άλμα στις κορυφαίες και τις κατώτατες γραμμές για το τρίτο τρίμηνο του οικονομικού έτους, ενισχύθηκε από την ισχυρή ζήτηση στη Βόρεια Αμερική.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα