Χρηματιστήρια: Σημαντικές απώλειες για τις μετοχές στην Ασία

Ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο υποχωρεί 2,31% παρά τα καλά νέα για την οικονομία.

Με σημαντικές απώλειες άνοιξαν τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή μετά την κατρακύλα των δεικτών της Wall Street την Πέμπτη. O δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο σημειώνει βουτιά 2,3% στις 28.771,07 μονάδες. Οι αγορές σε Χονγκ Κονγκ και Σανγκάη παρέμειναν σήμερα κλειστές λόγω τοπικών

αργιών.

Η πτώση στην Ιαπωνία σημειώθηκε παρά το ότι η τριμηνιαία έρευνα της Τράπεζας της Ιαπωνίας έδειξε ότι το επιχειρηματικό κλίμα μεταξύ των μεταποιητικών επιχειρήσεων ενισχύθηκε κοντά σε υψηλό τριών ετών. Ο σχετικός δείκτης για το επιχειρηματικό κλίμα σκαρφάλωσε στο 18 από 14, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2018.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας υποχωρεί 1,2% ενώ στην Αυστραλία ο ASX/S&P 200 χάνει 2%. Οι δείκτες σε Σιγκαπούρη και Ταϊβάν χάνουν 1,1% και 2,1% αντίστοιχα.

Στη Wall Street ο δείκτες έκλεισαν χθες με σημαντικές απώλειες (Dow Jones -1.59%, S&P 500 -1,19% και Nasdaq -0.44%) ολοκληρώνοντας το χειρότερο μήνα εφέτος. Ο S&P 500 ολοκλήρωσε τον Σεπτέμβριο με συνολικές απώλειες 4.8%, στην πρώτη μηνιαία του πτώση από τον Ιανουάριο και τη μεγαλύτερη από τον Μάρτιο του 2020.

Τα διεθνή χρηματιστήρια παρουσιάζουν αστάθεια τις τελευταίες ημέρες λόγω της ανόδου των αποδόσεων στα κρατικά ομόλογα καθώς ενισχύονται οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και ενώ οι κεντρικές τράπεζες σχεδιάζουν τα πρώτα τους βήματα για την απόσυρση των μέτρων νομισματικής τόνωσης τους επόμενους μήνες.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα