Καλή είδηση: Χωρίς καραντίνα οι εμβολιασμένοι Βρετανοί που επιστρέφουν από "πορτοκαλί" χώρες

Τέλος η καραντίνα για τους Βρετανούς πολίτες, από τις 19 Ιουλίου, που επιστρέφουν στην πατρίδα τους από ταξίδια τους σε “πορτοκαλί” προορισμούς.

Μία από τις χώρες που είναι στην “πορτοκαλί” λίστα της Βρετανίας είναι και η Ελλάδα, αλλά τα κρούσματα στη χώρα μας ολοένα και αυξάνονται.

Μέχρι και τις 19 Ιουλίου, όσοι επιστρέφουν από τα ταξίδια τους θα πρέπει να μπαίνουν σε δεκαήμερη καραντίνα, ανεξάρτητα από το αν έχουν εμβολιασθεί ή όχι.

Βέβαια, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες πρέπει να πληρώσουν για να υποβληθούν

σε τεστ PCR πριν και μετά την επιστροφή τους, δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς, τονίζοντας παράλληλα, ότι άτομα κάτω των 18 ετών θα εξαιρούνται και αυτά από την καραντίνα κατά την επιστροφή τους στην πατρίδα τους.

"Μπορώ να επιβεβαιώσω σήμερα ότι από τις 19 Ιουλίου, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του κορονοϊού δεν θα χρειάζεται πλέον να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν στην Αγγλία", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαπς, σύμφωνα με το Sky News.

Ωστόσο, όπως είπε ο Σαπς: "Θα πρέπει να κάνουν ένα τεστ κορονοϊού τρεις ημέρες πριν από την επιστροφή, το τεστ πριν την αναχώρηση, αποδεικνύοντας ότι είναι αρνητικοί πριν ταξιδέψουν και ένα τεστ PCR την πρώτη ή τη δεύτερη ημέρα της επιστροφής".

"Στην ουσία, αυτό σημαίνει ότι για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, οι απαιτήσεις για χώρες που βρίσκονται στην πράσινη και την πορτοκαλί λίστα είναι οι ίδιες," τόνισε.

Ο Βρετανός υπουργός σημείωσε ακόμη πως τα άτομα κάτω των 18 ετών δεν θα χρειάζεται επίσης να μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους από τις χώρες της "πορτοκαλί" λίστας, αλλά θα πρέπει και αυτοί να κάνουν τεστ PCR τη δεύτερη μέρα μετά την επιστροφή τους. Τέλος, προειδοποίησε ότι οι "πορτοκαλί" χώρες θα μπορούσαν ακόμα να μπουν στην "κόκκινη" λίστα, και πρόσθεσε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές για άτομα που επιστρέφουν από τέτοια μέρη.

Δεδομένου ότι τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από τις 19 Ιουλίου, παράγοντες του τουρισμού εκτιμούν πως η σεζόν, σε ό,τι αφορά τους τουρίστες από τη βρετανική αγορά, είναι ήδη χαμένη. Υπενθυμίζεται ότι πολλοί Βρετανοί τουρίστες που είχαν κάνει κρατήσεις, ελπίζοντας πως οι ελληνικοί προορισμοί θα άνοιγαν μέσα στον Ιούνιο, προχώρησαν σε ακυρώσεις των πακέτων τους ή ακόμη και σε μετάθεσή τους για το 2022.

Το μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχθεί προορισμοί με σημαντική εξάρτηση από τους Βρετανούς τουρίστες, όπως η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Κως και η Ρόδος.

Στο υγειονομικό σκέλος πάντως, η μετάλλαξη Δέλτα, που ήδη έχει επικρατήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκαλεί προβληματισμό για εισερχόμενα κρούσματα, παρά τις δικλείδες ασφαλείας στις πύλες εισόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα