Μπάκος - Καϋμενάκης: Αύξησαν τη συμμετοχή τους στην ΕΛΛΑΚΤΩΡ και έγιναν από κοινού ο μεγαλύτερος μέτοχος

Hχυρό μήνυμα στη Reggeborgh, που νομίζει ότι η εταιρεία της ανήκει και αγνοεί τους μετόχους.

Οι επιχειρηματίες Δημήτρης Μπάκος και Ιωάννης Καϋμενάκης μέτοχοι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ δεν έκαναν πίσω στις επιθέσεις που έχουν δεχθεί από τη διοίκηση της εταιρείας και τον βασικότερο μέτοχο Reggeborgh - που έχει διορίσει τη διοίκηση και αγνοεί τον δεύτερο μεγαλύτερο μέτοχο - αλλά αντίθετα φαίνεται ότι έχουν σκοπό να μείνουν στην εταιρεία ισχυροποιώντας τη θέση τους. Αυτό προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες όχι μόνο αύξησαν τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και πρόκειται να ασκήσουν και τα δικαιώματα που τους αναλογούν, αλλά ζήτησαν και επιπλέον δικαιώματα από αυτά που ενδέχεται να μην διατεθούν μέσω της αύξησης κεφαλαίου της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που ολοκληρώνεται σήμερα. Για την ακρίβεια σήμερα Τρίτη 3 Αυγούστου είναι η τελευταία ημέρα άσκησης του δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου ύψους 120,5 εκατ. ευρώ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον των επιχειρηματιών, οι Μπάκος και Καϋμενάκης αγόρασαν το 75% των δικαιωμάτων συμμετοχής στην αύξηση κεφαλαίου που διακινήθηκαν μέσω Χρηματιστηρίου Αθηνών και αύξησαν τη συμμετοχή τους στο 28,62% από 25,8% και έγιναν από κοινού ο μεγαλύτερος μέτοχος της εταιρείας δεδομένου ότι η Reggeborgh κατέχει το 28,2% των μετοχών.

Στους μετόχους συμπεριλαμβάνεται και ένα άλλο νομικό πρόσωπο που ελέγχεται από τους επιχειρηματίες, η Kiloman ενώ ζήτησαν επιπλέον 10 εκατ. μετοχές από τις αδιάθετες που αντιστοιχούν στο 3,4% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η υπόθεση ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη Reggebοrgh αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς οι Έλληνες μέτοχοι δεν θα την αφήσουν να κάνει ότι θέλει.

Keywords
Τυχαία Θέματα