Μπάιντεν και Πούτιν θα έχουν τηλεφωνική συνομιλία την Πέμπτη (30/12)

Ο Αμερικανός πρόεδρος προτίθεται να συζητήσει ένα «φάσμα ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και την διπλωματική συνεργασία με την Ρωσική Ομοσπονδία».

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αύριο Πέμπτη (30/12) σχεδιάζει να έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο την επίσημη εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Έμιλι Χόρν.

Ο Μπάιντεν επιθυμεί να έχει αυτή τη συζήτηση «επειδή θεωρεί ότι σε σχέση

με την Ρωσία τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τον απευθείας διάλογο μεταξύ των ηγετών» δήλωσε η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ασφαλείας σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο

Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε ότι ο Μπάιντεν προτίθεται να έχει αύριο Πέμπτη τηλεφωνική συνομιλία με τον Πούτιν. Ο Αμερικανός πρόεδρος προτίθεται να συζητήσει ένα «φάσμα ζητημάτων, μεταξύ των οποίων και την διπλωματική συνεργασία με την Ρωσική Ομοσπονδία».

Η εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας είπε επίσης ότι ο Μπάιντεν μίλησε με άλλους ηγέτες ευρωπαϊκών χωρών ενόψει αυτής της επικοινωνίας του με τον Πούτιν.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ επιβεβαίωσε ότι αύριο αργά το βράδυ ο πρόεδρος Πούτιν θα έχει τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζό Μπάιντεν

«Πράγματι αύριο αργά το βράδυ είναι προγραμματισμένη τηλεφωνική συνομιλία του Πούτιν με τον Αμερικανό πρόεδρο» δήλωσε ο Πεσκόφ.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα