Αποδόσεις-ρεκόρ για το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο παγκοσμίως

Το μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο παγκοσμίως κατέγραψε αποδόσεις-ρεκόρ για τη χρήση που έληξε τον Μάρτιο, αυξάνοντας τα assets του στο υψηλότερο επίπεδο και υπερβαίνοντας το σημείο αναφοράς του, για πρώτη φορά σε επτά χρόνια.

Το συνταξιοδοτικό επενδυτικό ταμείο της ιαπωνικής κυβέρνησης εμφάνισε κέρδη 25% στις επενδύσεις του ή 37,8 τρισ. Γιεν (339 δισ. Δολάρια), στους 12 μήνες μέχρι τον Μάρτιο.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη άνοδο από το 2001, που το ταμείο ξεκίνησε ναα διαχειρίζεται τα συνταξιοδοτικά αποθεματικά

της χώρας.

Οι διεθνείς μετοχές ήταν τα assets με τις καλύτερες αποδόσεις στη διάρκεια της περιόδου, με αποδόσεις 59,4%, και ακολούθησε η επένδυση σε εγχώριες μετοχές, με απόδοση 41,6%.

Ο πρόεδρος του ταμείου από τον Απρίλιο του 2020 που ανέλαβε, εμφανίζει μόνο θετικές αποδόσεις, καθώς το ταμείο διεύρυνε την ανάκαμψη του από τις ζημιές-ρεκόρ των 17,7 τρισ. γιεν στο πρώτο τρίμηνο του προηγουμένου έτους.

Το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο κερδών αύξησε τα assets του ταμείου στο ποσό-ρεκόρ των 186,1 τρισ. γιεν.

Μιλώντας στο Τόκιο, ο πρόεδρος του Ταμείου τόνισε πως οι αποδόσεις ήταν "ιστορικά, ιδιαίτερα υψηλές”, αν και προειδοποίησε πως οι αγορές έχουν δει τα υψηλά από την άνοδο των μετοχών στη διάρκεια του έτους, και είναι πιθανό να υπάρξει επιβράδυνση στα επόμενα έτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα