Αποχωρεί ο CEO της Intel τον Φεβρουάριο – Αυτός θα τον αντικαταστήσει

Ο Bob Swan, θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO της Intel στις 15 Φεβρουαρίου, με τον CEO της VMWare, Pat Gelsinger, να είναι ο πιθανότερος αντικαταστάτης του, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Με

το άκουσμα της είδησης η μετοχή της Intel ενισχυόταν περί το 10% στις προσυνεδριακές ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Ο Swan είχε αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος σύμβουλου τον Ιανουάριο του 2019, ενώ εκτελούσε τα χρέη του προσωρινού επικεφαλής για επτά μήνες.

Κατά τη θητεία του Swan, η εταιρεία υπέστη αρκετές "ήττες" από ανταγωνιστές της, με τελευταία εκείνη του καλοκαιριού, όταν η Intel ανακοίνωσε ότι τα chips τελευταίας γενιάς θα καθυστερούσαν περισσότερο από ότι είχε ανακοινωθεί, ενώ εκείνα της AMD βρίσκονταν ήδη μέσα σε laptop, τα οποία πωλούνταν στην αγορά.

Η δε Apple ανακοίνωσε το φθινόπωρο ότι θα χρησιμοποιεί δικά της chips στους υπολογιστές Mac, "σπάζοντας" μια συνεργασία 15 χρόνων με την Intel στον συγκεκριμένο τομέα.

Τον Δεκέμβριο, το hedge fund Third Point, υπό την ηγεσία του Dan Loeb, κάλεσε την Intel να εξετάσει "στρατηγικές εναλλακτικές", καθώς συνέχιζε να χάνει μερίδια αγοράς από τις ανταγωνιστικές προς την ίδια AMD, Samsung και TSMC.

Ο απερχόμενος CEO δεν είχε "τεχνολογικό" υπόβαθρό, καθώς υπηρετούσε νωρίτερα ως CFO, σε αντίθεση με τον διάδοχό του.

Keywords
Τυχαία Θέματα