Αποχωρεί από τον Σύριζα ο Γιώργος Σταθάκης

O πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργος Σταθάκης, σε εκτενές του άρθρο στο News24/7 και λίγο πριν την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αποχαιρετά τον ΣΥΡΙΖΑ «που δεν υπάρχει πια».

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προαναγγέλλει ο Γιώργος Σταθάκης μέσω άρθρου του, στο οποίο αναφέρει πως «το “ταξίδι του ΣΥΡΙΖΑ” έκλεισε

οριστικά με την εκλογή Κασσελάκη».

“Η νίκη της «τάσης Κασσελάκη» στρέφει οριστικά το ΣΥΡΙΖΑ στο «λαϊκισμό» και την πολιτική και ιδεολογική αναβίωση ενός κόμματος που προσομοιάζει στο πάλαι ποτέ, – εκτός τόπου και χρόνου πλέον, «παραδοσιακό ΠΑΣΟΚ»” αναφέρει ο κ. Σταθάκης στο άρθρο του στο News247, το οποίο φέρει τον τίτλο «Αποχαιρετώντας τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν υπάρχει πια».

“Για την Αριστερά έφτασε η απόλυτη στιγμή. Το πολιτικό ζήτημα είναι αξεπέραστο. Η πολιτική στρατηγική της “ήττας του 2023” έγινε η κυρίαρχη πολιτική της επόμενης μέρας στο ΣΥΡΙΖΑ. Με στοιχεία «γελοιοποίησης» πλέον ο «λαϊκισμός», δηλώνει αποφασισμένος να προχωρήσει με κάθε τρόπο, με την ίδια στρατηγική του ασυμβίβαστου «αντιμητσοτακικού λαϊκισμού», των μηνύσεων, και των αιτημάτων παραίτησης των υπουργών. Κάθε διάλογος ουσίας έχει χάσει το πεδίο του. Κάθε έννοια κόκκινης γραμμής έχει ήδη καταπατηθεί, πριν την εκλογή Προέδρου και μετά. Η Αριστερά δεν έχει θέση δυστυχώς στο «κόμμα Κασσελάκη-Παπά-Πολάκη»” προσθέτει.

Ο Γιώργος Σταθάκης διετέλεσε διαδοχικά μέλος του ΚΚΕ, του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ (1975-2023), πρόεδρος της εφημερίδας «Η Αυγή» (2004-2010), βουλευτής Χανίων (2012-2019), Υπουργός Ανάπτυξης και Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (2015-2019), Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (1988-2021) και Αντιπρύτανης (2011-2012).

Keywords
Τυχαία Θέματα