Άνοδος στις ευρωαγορές - Στο «κόκκινο» το ΧΑ

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,42%.

Το άλμα στις μετοχές των βιομηχανικών ομίλων, των επιχειρήσεων χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και των μεταλλευτικών εταιρειών οδηγούν σε άνοδο τις ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,42% στις 11:21 ώρα Ελλάδος, με τις μετοχές των βιομηχανικών ομίλων, των τραπεζών και των εξορυκτικών εταιρειών να ενισχύονται μεταξύ 0,4% και 0,7%.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται και ο DAX

στη Φρανκφούρτη, ο οποίος καταγράφει άνοδο 0,60%. Άνοδο σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι με τους δείκτες να βρίσκονται στο 0,43% και στο 0,42% αντίστοιχα. Άνοδο σημειώνει και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 0,61%

Η αισιοδοξία για σταθερή ανάκαμψη της οικονομίας έθεσε τον ευρωπαϊκό δείκτη αναφοράς σε τροχιά για πέμπτο συνεχή μήνα κερδών αλλά πρόσφατα δυσκολεύεται να ξεπεράσει το ιστορικά υψηλό κλείσιμο της 16ης Ιουνίου εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορονοϊού.

Οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τα ταξίδια ανέκαμψαν σήμερα αφού υποχώρησαν σε χαμηλό μηνός χθες ύστερα από αναφορές για πιθανή απαγόρευση για τους Βρετανούς ταξιδιώτες στη Γερμανία.

Αντίθετα, στο «κόκκινο» βρίσκεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει πτώση 0,48% στις 899,04 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι στα 7,79 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα