Άνοδος σε ευρωαγορές και Χρηματιστήριο Αθηνών

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,65%.

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές σήμερα στο ξεκίνημα των συναλλαγών καθώς η ανάκαμψη στις μετοχές των εταιριών ταξιδίων και η ενίσχυση της Wall Street χθες βράδυ βοήθησαν να αντισταθμιστούν οι ανησυχίες για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας που παρέσυραν πτωτικά τις μετοχές των μεταλλευτικών ομίλων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημειώνει άνοδο 0,65% στις 11:17 ώρα Ελλάδας, ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, στο οποίο

έκλεισε χθες.

Οι μετοχές των εταιρειών ταξιδίων και αναψυχής ενισχύθηκαν κατά 1,6% ενώ των αυτοκινητοβιομηχανιών κατά 1,2%.

Οι μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών, όπως των Rio Tinto, Anglo American και BHP Group, ήταν μεταξύ αυτών με τις μεγαλύτερες απώλειες καθώς οι τιμές των μετάλλων μειώθηκαν αφού η Κίνα επανέλαβε τα σχέδιά της να διαθέσει περισσότερα μέταλλα από τα αποθέματά της.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται και ο DAX στη Φρανκφούρτη, ο οποίος καταγράφει άνοδο 0,60%. Άνοδο σημειώνει ο FTSE 100 στο Λονδίνο και ο CAC 40 στο Παρίσι με τους δείκτες να βρίσκονται στο 0,45% και στο 0,63% αντίστοιχα. Άνοδο σημειώνει και ο FTSE MIB στο Μιλάνο, με τον δείκτη να βρίσκεται στο 1,01%.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται και το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει άνοδο 0,39% στις 907,354 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να είναι στα 10,88 εκατ. ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα